Societat

Mercadet solidari a Silla

D'una anterior acció l'Ajuntament s'ha gastat els diners replegats

Ha estat organitzat per les dones del bloc d'aquesta localitat del vessant Sud de la comarca de l'Horta

En uns moments tan crítics com els que estem passant, on la insolidaritat s'està manifestant en el dia a dia de les actuacions dels governs, dels polítics, de la banca, de les grans fortunes, dels grans monopolis, les dones del Bloc de Silla, capitanejades per Anna Perpinyà, han tingut una iniciativa que sembla modesta, però que té un gran significat: organitzar un mercat solidari. La finalitat és de recaptar diners per a ajudar algunes famílies amb problemes econòmics.

Els diners que s'obtinguen se li lliuraran a la famosa pediatra del Centre de Salut, Dra. Amparo de Miguel Ivorra, que té sis casos de xiquets que necessiten ulleres i altres atencions. Es dóna la circumstància que la mateixa doctora, que també és pintora, féu una exposició de la seua obra, destinada precisament a cobrir aquestes necessitats, però amb la mala fortuna que l'Ajuntament, que era qui organitzava l'exposició, s'ha gastat els 1500 euros que s'obtingueren de la venda de quadros i ara no té aquests diners. La immoralitat municipal, o al menys la immoralitat administrativa, és més que notòria, doncs. En aquestes circumstàncies el fet que s'organitze aquest Mercat Solidari al marge de l'administració, és una decisió encertada, que aplaudeix i agraeix la benemèrita pediatra (nomenada Porrot d'Honor per l'ajuntament en 2009).

Segons Anna Perpinyà, que diu que el que estan fent és postfeminisme, aquesta actuació respon a un nou concepte feminista però més integrador, perquè no sols vol comptar amb totes, sinó també amb tots. En efecte, la invitació que fan, que és “obri el rebost i aporta'ns tot allò que es puga vendre”, està oberta a la participació de tothom, com també ho és la de col·laborar en la compra d'algun objecte del que s'exposen. “Per descomptat, diu, rebutge que el que estem fent siga considerat una “caritat”, que seria un concepte de dretes, sinó un acte de justícia social, senzillament un acte voluntari de fer bondat per solidaritat”.

Com la solidaritat no està renyida, però, amb la bel·ligerància, aquest mercat solidari és una denúncia, contra la societat insolidària i contra l'administració municipal i, per tant, pot significar un bon observatori per a comprovar la reacció ciutadana, especialment en uns dies que tothom parla de pau i felicitat, sense saber que al costat mateix de casa pot haver una família que no pot comprar unes ulleres al fill o la filla. Aquesta és una bona oportunitat de ser generosos.

El mercat s'ha obert ahir dissabte i es mantindrà avui diumenge (18), dilluns (19) i els dimecres, dijous i divendres vinents (21 a 23), en horaris de matí i vesprada. Està situat a la Casa de la Dona, a la plaça del Mercat Nou; organitzat per Dones en Bloc i amb la col·laboració del Col·lectiu de Dones de Silla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi Ambient

L’Ametlla i la Generalitat, enfrontats per un Pla Director Urbanístic

L’Ametlla de Mar
Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona