Societat

COL·LECTIUS

Catalunya celebra el Cap d'Any amb pocs incidents

Els Mossos detenen 72 persones i el conseller d'Interior qualifica la xifra d'“anormalment baixa”

El bon temps omple la Barceloneta dels primers banyistes

Cap víctima a les carreteres

La maleïda crisi, la coordinació de l'horari de tancament de discoteques amb l'obertura dels afters hours i uns estrictes controls policials, van afavorir que Catalunya celebrés l'arribada del 2012 sense cap incident greu. Fins i tot a les carreteres no es va registrar cap accident de trànsit mortal.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ho va admetre: la nit de Cap d'Any es va tancar amb un nombre de detinguts “anormalment baix”. En total, entre les 9 de la nit i les 9 del matí es van realitzar a Catalunya 72 detencions: vint per delictes contra el patrimoni, setze per violència domèstica, sis per lesions i nou relacionades amb la celebració. Un 24% menys que fa un any.

Sis detencions cada hora

L'estadística diu que aquest cap d'any, tot i ser un dia extraordinari per l'activitat que es mou al voltant de les celebracions, es van produir les mateixes detencions que un dia qualsevol, ja que de mitjana a Catalunya s'efectuen sis detencions cada hora, segons les dades que va donar fa uns mesos el Departament d'Interior. Tot i així, cal destacar que, la matinada passada, gairebé cada hora i mitja es va efectuar una detenció per violència domèstica.

En les 2.400 proves d'alcoholèmia en 81 controls a Catalunya durant la matinada de Cap d'Any, es van posar 153 denúncies a conductors que van donar positiu: 131 per la via administrativa i 22 per la penal. Del total de denúncies, la majoria s'han interposat a la demarcació de Girona i a l'àrea metropolitana de Barcelona.

D'altra banda, el bon temps va afavorir les tradicionals capbussades del primer bany del 2012 a les platges catalanes, com a la Barceloneta, Sant Feliu de Guíxols i Torredembarra. Força famílies i parelles es van atrevir ahir al migdia a donar la benvinguda al 2012 enmig de les fredes aigües.

LA XIFRA

10.000
persones menys
es van aplegar enguany a la plaça Catalunya per celebrar la nit de Cap d'Any. Eren unes 30.000.

Uns 7.000 quilos d'escombraries

Unes 30.000 persones van celebrar la nit de Cap d'Any a la plaça de Catalunya, unes 10.000 menys que l'any anterior, segons fonts de l'Ajuntament de Barcelona. La pista de gel i el dispositiu policial, coordinat entre Mossos i Guàrdia Urbana, van dissuadir qualsevol acte incívic. La plaça va quedar neta a les 2 de la matinada, una hora abans del que estava previst.

Els serveis de neteja van recollir uns 7.000 quilos d'escombraries: cap a 3.600 quilos de vidre, 3.100 de rebuig i 450 de llaunes. A més, es van decomissar 126 ampolles de vidre i 902 llaunes. Tot i que no s'hi fa cap celebració, a la zona de la plaça Catalunya i la Rambla s'hi aplega força gent per festejar el canvi d'any. Per evitar els incidents de fa anys, la policia fixa un dispositiu preventiu i control d'accessos, i no es permet entrar ampolles de vidre a l'interior de la plaça. Treballadors públics van repartir prop de 10.000 gots de plàstic als qui volien accedir a la zona tancada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.