Societat

maresme

Montgat rebaixa un impost per acollir una escola d'elit

Deixa d'ingressar uns 80.000 euros, però guanyarà una piscina i un centre d'idiomes per a tots els alumnes de la vila

Amb una crisi que cada cop els colla més, els ajuntaments difícilment deixen de cobrar allò que els pertoca. Per poc que sigui. Amb tot, el govern de Montgat –CiU i ERC– ha pres una decisió que, d'entrada, no va en la línia de beneficiar la caixa municipal: aprovar una bonificació en l'impost de construccions que ha de pagar una escola privada d'elit que fa anys que té intenció d'aixecar un centre en una zona del poble. D'aquesta manera, l'executiu montgatí permetrà que el grup d'escoles Sas edifiqui el centre amb un descompte en aquesta taxa de fins a prop d'un 10%, uns 80.000 euros. La decisió satisfà, en part, la petició que l'empresa va fer la primavera passada a l'anterior govern, format per PSC, ERC i ICV-EUiA. Llavors, i adduint problemes de finançament, Sas va demanar una bonificació de la taxa de fins a un 65%, però la proximitat de les eleccions municipals va dur l'antic govern a no prendre cap decisió. Mesos abans, però, i com a mostra de la intenció de l'empresa de tirar endavant el projecte, va abonar a l'Ajuntament un milió d'euros en concepte de cànon pel solar on es farà.

Piscina i idiomes

Tant l'alcalde de la vila, Francesc Garcia (CiU), com el regidor d'Hisenda, Carlos Esgueva (CiU), consideren la mesura un “gest” cap a l'empresa per tal que continuï confiant en el projecte, malgrat els recursos que l'Ajuntament deixi d'ingressar per aquesta via directa. “El poble necessita atreure inversors com aquests, que a la llarga beneficiaran tot el poble”, diuen. Així, es refereixen a algunes de les contrapartides obtingudes de l'empresa per compensar la rebaixa de l'impost: que, a uns preus públics, tots els escolars de la vila que no siguin alumnes del centre puguin fer ús de la piscina o del centre d'idiomes de què disposarà la instal·lació. D'aquesta manera, el govern satisfaria en part el vell desig del poble de tenir una piscina d'ús públic.

El centre que Sas construirà, que es dirà Hamelin 2, preveu una capacitat per a 1.762 alumnes de 0 a 18 anys, així com uns 300 treballadors. També tindrà un auditori i un restaurant.

LA XIFRA

1
milió
d'euros de cànon va pagar Sas a l'Ajuntament fa un any, abans que la manca de finançament encallés l'obra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

El Mercat de Nadal del Finlàndia, millor carrer guarnit de les festes de Sants

Barcelona
URBANISME

El govern de Castelldefels avança les obres per revertir el carril bici

castelldefels
SOCIETAT

Ajuts per treure l’amiant afectat per la pedregada a Sant Pere de Torelló

Sant Pere de Torelló
MEDI AMBIENT

Retiren la brossa marina de la Punta de la Banya, al Delta de l’Ebre

La Ràpita

L’ICAG, compromès amb la nova llei de paritat

girona
URBANISME

Comencen a enderrocar l’edifici d’El Barco d’Esplugues de Llobregat

Esplugues de Llobregat
SOCIETAT

Tarragona incorporarà quatre nous busos elèctrics per millorar la flota urbana

Tarragona

El cicle ‘Notes al Parc’ tanca la 8a edició amb prop de 3.300 espectadors

gIRONA
SOCIETAT

Montblanc i la Patum, finalistes dels Premis Història National Geographic

Montblanc