Societat

Terres de l'Ebre

Demanen multes de fins a 300.000 euros pels correbous

El Pacma i Anima Naturalis denuncien els ajuntaments de la Ràpita i l'Aldea per infraccions greus

El Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal (Pacma) i l'entitat Anima Naturalis han passat a l'acció i han presentat dues denúncies contra els ajuntaments de Sant Carles de la Ràpita i l'Aldea per “autoritzar, permetre i no evitar” que es cometessin infraccions greus durant la celebració d'un bou capllaçat el 23 de juliol de l'any passat a la Ràpita i un bou embolat el 12 d'agost a l'Aldea. Les denúncies presentades davant el Departament d'Interior de la Generalitat també són contra la Penya Bou Capllaçat de la Ràpita i la Penya Calaixó de l'Aldea. Es tracta de les primeres denúncies que el Pacma i Anima Naturalis presenten emparant-se amb la nova llei que regula les festes dels bous a Catalunya i les primeres en què es demanen sancions concretes contra els organitzadors.

Així la denúncia de la Ràpita és per dues infraccions greus: el llançament d'objectes contundents contra el bou i la presència de menors en l'acte. Totes dues infraccions poden comportar sancions de fins a 60.000 euros.

En el cas de l'Aldea, la denúncia és per incompliment de les mesures de seguretat a la plaça de bous, una infracció considerada molt greu i sancionable amb una multa de fins a 150.000 euros i un any d'inhabilitació per organitzar més correbous. A més, les dues entitats també han denunciat el maltractament del bou i estan preparant una desena de denúncies més. “No les hem presentades abans perquè estàvem pendents del reglament”, argumentava Aïda Gascón, portaveu d'Anima Naturalis, tot assenyalant que amb la nova llei serà més complicat que les denúncies s'arxiven.

El president de l'Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre, Miquel Ferré, es mostrava preocupat en declaracions a Catalunya Ràdio. “Espero que no prosperen perquè arruïnaran els ajuntaments”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.