Societat

Les dones de Silla denuncien que s'elimine el servei d'atenció jurídica

L'Ajuntament ha suprimit aquest servei que des de fa 22 anys realitzava una reconeguda advocada per a orientar en matèria legal a les dones de la localitat

Les associacions de Dones de Silla —Col·lectiu de Dones, Dones Progressistes i Dones en Bloc-Compromís— s'han unit per reclamar a l'Ajuntament la reposició del servei d'assessorament jurídic a dones. Aquest servei prestava atenció jurídica sobre drets fonamentals i es centrava en temes de violència de gènere, menors, adopcions, d' entre altres. També assistia en material legal a les famílies més desfavorides de la població.

El servei portava en funcionament des de fa 22 anys i el realitzava una reconeguda advocada, que, ha atès milers de consultes a dones des de la contractació dels seus serveis. A més, darrerament, l'advocada coordinava també el Consell de la Dona i desenvolupava el Pla d'Igualtat municipal.

Davant la supressió, els col·lectius de dones manifesten que aquest servei és necessari ja que ofereix un gran suport a dones i a famílies en situacions complicades i és garant dels drets fonamentals de la dona, motius pels quals consideren que ha de ser una prioritat política. Cal destacar que en el ple de desembre, el govern municipal es va reafirmar en l'eliminació del servei en contestar a les preguntes dels portaveus dels grups municipals de l'oposició.

Aquesta decisió ja s'ha materialitzat doncs han rescindit, mitjançant una comunicació, els serveis que prestava l'advocada. Els col·lectius de Dones informen que el cost d'aquest servei és de 8.000 euros anuals, una quantia que és assumible per l'Ajuntament de Silla. A més, matisen que l'eliminació del servei no és una mesura d'estalvi ja que l'Ajuntament de Silla ha contractat, pel mateix cost del servei jurídic a dones, assessories jurídiques externes per a altres àrees municipals.

Per tot açò, aquestes entitats cíviques anuncien que no pararan fins aconseguir la tornada del servei. Han fixat ja les accions a portar a terme, de les quals avancen que es reuniran amb la Regidora de la Dona, Pilar Vermell i amb els portaveus dels grups municipals de l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.