Societat

A Paterna es reflexiona sobre la dona africana

L'Ajuntament vol ampliar cooperatives que generen ocupació entre la comunitat africana local

Més de 75.000 dones africanes viuen al País Valencià i a Paterna formen una comunitat de més de 700 persones que malden cada dia per la integració i l'empoderament de la dona a aquesta ciutat de l'Horta.

Sota aquest context, l'Associació de Dones Africanes ha organitzat una trobada, amb l'objecte de crear un espai de reflexió on poder analitzar l'impacte de la immigració d'aquestes dones.

En aquest sentit, la presidenta de l'associació de dones africanes amb seu a Paterna, Assatou Ndiaye, ha remarcat el caràcter emprenedor de les dones i ha recordat que moltes d eles dones, arriben a l'Estat espanyol sense res i que qualsevol ajuda sempre resulta benvinguda perquè la major part d'elles tenen un doble objectiu: viure al nostra territori i remetre ajuda a les seues famílies en origen.

Per al director general de Ciutadania i Integració, Josep Maria Felip, l'objectiu de l'administració autonòmica passa per la millora de la qualitat de vida d'aquests col·lectius, pel manteniment de les senyes d'identitat i els vincles familiars i per la seua integració en el món del treball i en l'àmbit sindical.

Dins l'àmbit local, l'alcalde de la ciutat ha manifestat la seua voluntat d'estendre les cooperatives de treball associat per a generar ocupació entre la comunitat africana local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.