Societat

La família de Sant Esteve d'en Bas, a casa

Els Masdeu-Feixas arriben cansats, paint l'ensurt i indignats pel poc suport rebut

La família Masdeu-Feixas ja és a casa. Va arribar a Sant Esteve d'en Bas a dos quarts de dues de la tarda. Venien de l'aeroport del Prat de Barcelona amb el taxi que ja tenien contractat per a la tornada. Estaven molt cansats, emocionats i paint encara el mal tràngol del naufragi del Costa Concordia davant l'illa italiana de Giglio. Estaven indignats per la poca informació i suport que, en general, van rebre. “Només l'ambaixador espanyol i el seu equip ens van arreglar els papers i ens van oferir assistència mèdica”, explicava Rosa Feixas. El seu marit Josep recordava, però, que un cop a l'hotel Hilton de Roma on van concentrar molts dels afectats, les informacions circulaven només entre els creueristes sense saber si eren certes. “Vam quedar a dos quarts de set del matí a la recepció perquè ningú no ens deia a quina hora sortia el vol que ens tornava a casa. Vam estar a punt de perdre l'avió d'Alitalia”, deia. No es treien del cap les dues sotragades del vaixell en el moment d'enrocar. “La primera va ser més fluixa i ens deien que no passava res. A la segona, tot va caure pel terra i tot i que mantenien que estiguéssim en calma, tothom va sortir i va ser un caos”, hi afegia. Les seves dues filles estan bé, tot i que una no volia anar amb l'avió. Ells dos tampoc. Deien que han rebut el suport dels psicòlegs del RACC i que necessitaven explicar-ho. Ahir, ho van poder fer als familiars i amics que els van visitar.

Va arribar ahir al matí al Prat amb una cinquantena més de persones, la majoria catalans. Tots visiblement cansats, però també alleugerits, arribaven amb les seves pertinences en bosses de plàstic i la majoria sense haver-se canviat la roba que s'havien posat per sopar divendres al vespre, quan el vaixell va topar amb un illot. Era el primer contingent dels més de 200 ciutadans espanyols que viatjaven amb el Costa Concordia i no es van estar de carregar contra la tripulació. “Una part va sortir abans que molts passatgers”, relatava José Peña, un mallorquí, que afegia que amb els seus amics van arribar nedant fins a la costa per falta de bots. Sobre les condicions de l'evacuació, tots van coincidir que es va fer “sobre la marxa” i sense protocol de seguretat. Els afectats han anunciat que presentaran una denúncia contra la companyia del vaixell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.