PUIG-REIG (Berguedà)
La Corrida
Cavalls i botifarres
La gastronomia del porc i els cavalls són els protagonistes de la Corrida, la festa més popular de Puig-reig. Tot i que les curses de cavalls, rucs i mules de diumenge a la tarda són el que dóna nom a la celebració, la festa comença avui divendres amb activitats per als escolars i una conferència sobre la cuina del porc. Demà dissabte hi haurà el VII Raid Social, amb un recorregut de vint quilòmetres. Al migdia es faran passejades amb ponis i rucs i una exhibició de ferradors i de treball a la forja. A dos quarts de vuit del vespre hi haurà la missa solemne en honor de sant Antoni.
El plat principal es reserva per diumenge. La jornada comença a les nou amb esmorzar popular i gratuït a base de botifarra, pa i vi, seguit d'una demostració d'elaboració d'embotits. A dos quarts de dotze es farà la cercavila de cavalleries i, al mateix temps, el tradicional joc de les cintes.