Societat

Continuen les protestes del professorat pels retalls econòmics del Consell

Els centres educatius d'aquesta ciutat es reuneixen per tal de coordinar les accions de protesta d'ara endavant

En el matí de dijous han continuat les protestes del professorat de l'ensenyament públic local a causa de les retallades aprovades pel Consell que afecten directament a les assignacions econòmiques als centres educatius, així com al sou dels mateixos docents.

En aquest cas, ha estat el professorat de l'IES Broseta qui ha manifestat el seu desacord amb una concentració de cinc minuts realitzada a partir de les 11 del matí al mateix centre. Per altra banda, des del col·legi públic Alfonso Iniesta s'anuncia que en la vesprada de dijous se celebrarà una assemblea de directors dels col·legis de la zona amb la finalitat de coordinar les accions a realitzar en setmanes successives.

A nivell general, la pràctica totalitat dels sindicats anuncien la convocatòria de sengles manifestacions a València i Alacant per la defensa de l'Escola Pública aquest proper dissabte a partir de les 18 hores amb el lema “No deixes que et retallen”. D'igual manera, per al dijous 26 d'aquest més els docents tornaran a manifestar-se de forma generalitzada en les tres capitals de l'autonomia.

Com a conseqüència del malestar ocasionat per la decisió del Consell, als centres docents del País Valencià s'estan estudiant mesures de pressió que complementaran aquestes accions, les quals poden afectar als plans de formació, programes educatius, activitats no docents, activitats complementàries, així com el boicot a les visites als indrets que han generat el dèficit i que depenen de la Generalitat com ara la Ciutat de les Arts i les Ciències o d'altres. Els docents argumenten que la presa de mesures de pressió és responsabilitat dels responsables del Consell per la greu agressió a la que ha sotmés als centres i al professorat que hi treballa i que indirectament poden afectar també al conjunt de l'economia valenciana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.