Societat

Els sindicats convoquen a tancaments en els centres escolars

Els cinc sindicats d'educació acorden una nova bateria de mobilitzacions

Els cinc sindicats d'educació han acordat aquest matí noves mesures de mobilització, atenent les propostes de les assemblees comarcals unitàries realitzades aquesta setmana.

Per començar proposen una primera onada de tancaments en els centres educatius el pròxim dimarts 24 de gener. Proposen que el professorat convide als pares i mares i s'organitzen, en els tancaments, assemblees informatives, tallers de pancartes amb el lema de la campanya “No a les retallades en els serveis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell” per a penjar-les en el centre, i un sopar contra les retallades.

També han acordat la coordinació en els barris i localitats per a convocar concentracions i manifestacions de tot el personal de la funció pública i de la ciutadania, que no se solapen amb les convocatòries generals, com han acordat fer a Gandia l'1 de febrer i a Alzira el 8 de febrer.

Una altra proposta és acudir tots els dilluns de dol, amb samarreta negra, al lloc de treball, i concentracions tots els dijous, a les 12h, de 5 minuts a la porta dels centres, que siguen visibles per la ciutadania.

També animen a assistir a la manifestació convocada pels sindicats el dijous 26 de gener a Alacant, València i Castelló amb cartells reivindicatius i informatius sobre la situació del centre, recollir signatures exigint la dimissió del conseller d'hisenda per lliurar-les als sindicats, i convocar claustres per tal de donar suport al manifest sindical unitari.

D'altra banda, els sindicats de l'ensenyament han anunciat que en la reunió unitària de tots els sectors de la funció pública, que tindrà lloc el 27 de gener, proposaran altres mesures sorgides en les assemblees perquè també les assumisquen en els sectors de sanitat, justícia i funció pública, com la vaga de consum, les concentracions en l'aeroport de Castelló, Ciutat de les Arts i les Ciències de València, Terra Mítica, depuradora de Pinedo o la Ciutat de la Llum a Alacant..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.