Societat

El Sexenni centrarà el calendari festiu de Morella

Tots els mesos de l'any hi ha previstes activitats i celebracions

El regidor de festes, Amadeu Bordàs, ha presentat el calendari de festes per a este any 2012. Un any especial per als morellans, per la celebració del Sexenni, però on també la resta de mesos tindran molta activitat. A més d'esta festivitat, les principals novetats són l'avançament de les festes en honor a Sant Roc, el canvi de la Rogativa i l'organització d'actes que realitzen els gremis durant tot l'any.

El mes d'agost serà el gran protagonista d'enguany, amb activitat durant tots els dies. La primera setmana començarà amb les dels joves, del 4 al 12 tindran lloc les festes en honor a Sant Roc, que donaran pas a la setmana cultural i, el dia 16, entraran les colònies en el primer dels actes del Sexenni. Esta celebració que es realitza cada sis anys a Morella, s'estendrà fins al dia 27. Per això, s'avancen dues setmanes els festejos anuals del mes d'agost.

Però, no sols hi haurà activitat durant aquest mes d'estiu, sinó que, pràcticament tots els mesos tindran festes. Aquestes han començat amb Sant Antoni i continuaran al febrer, amb les d'Ortells, la primera orquestra del gremi de la joventut o el Carnestoltes. També cal destacar que es mantenen els festejos tradicionals, com Pasqua, Sant Joan, Sant Cristòfol, les festes de Xiva, Ortells i la Pobleta, a l'agost, la Fira de setembre o Sant Miquel d'Herbeset.

Finalment, un dels canvis importants l'any Sexennal és el de la Rogativa. Esta no se celebra el primer dissabte de maig, sinó que els morellans visitaran el Santuari de Vallivana el dia 17 d'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.