Societat

La Unió de Periodistes exigeix que s'investigue l'agressió als professionals que cobrien “la batalla de les rates”

Demana depuració de responsabilitats i que s'identifiquen els violents

La Unió de Periodistes Valencians ha censurat, rebutjat i condemnat l“'actitud violenta i incívica” que van patir ahir dos treballadores de Levante-EMV a mans de vora 200 assistents al Puig, en l'anomenada ‘batalla de les rates'.

La fotoperiodista i sòcia de la Unió de Periodistes Valencians, Marga Ferrer, i la redactora, Laura Garsando cobrien la notícia quan van ser agredides físicament, amb espentes i tirons de cabells.

La Unió de Periodistes Valencians considera una “perversió” la utilització de la violència “més quan es vulnera el dret a la informació lliure i veraç i ha qualificat d'“increïble que a hores d'ara encara algú es pense que per la força es pot impedir que una informació isca a la llum”.

La Unió de Periodistes ha exigit que s'òbriga una investigació per aclarir els fets, que es depuren responsabilitats i que s'identifique a tots i cadascú dels assistents que van utilitzar la violència contra les periodistes. També ha instat l'Ajuntament d' El Puig a explicar perquè la policia local no va garantir la seguretat de les periodistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.