Societat

Creu Roja no té prou mantes per als indigents

La Sopa de Girona amplia el nombre de places per pernoctar

De voluntaris disposats a patrullar de nit per Girona a partir de dimecres, no en falten, però sí mantes de llana i alguns queviures –com ara llet i cafè– per oferir als sense sostre que es localitzin i que es resisteixin a anar al centre d'acollida La Sopa de Girona. Així ho va manifestar ahir el coordinador local de suport i emergència de Creu Roja Girona, Carles Alarcón, que va explicar que, si bé tenen unes 200 mantes tèrmiques, de mantes de llana, només en tenen dues. “Personalment, crec que s'hauria de poder oferir, a cadascun dels indigents, una manta de llana i una altra de tèrmica”, va indicar Alarcón, que lamenta haver de trobar-se en aquesta situació quan més necessari és disposar de material. Des del desembre fins diumenge a la nit, Creu Roja ha activat, en onze ocasions, l'operatiu de recerca de sense sostre i s'han atès una seixantena de persones. Però Alarcón està convençut que amb la baixada de les temperatures el nombre d'indigents atesos superarà el centenar. A partir de l'1 de gener, La Sopa va ampliar l'horari d'atenció a les nits i tanca només unes hores a la tarda i va oferir 25 places més per pernoctar. Aquesta setmana s'ha augmentat en set el nombre de llits i totes les persones que arribin arran de la baixada de les temperatures seran acollides, si cal, posant matalassos a terra a la sala polivalent i a la sala d'estar del centre.

Una setmana problemàtica per als ajuntaments

A Ripoll ja estan en alerta des del novembre

A la capital del Ripollès l'alerta pel mal temps ja està activada des del novembre passat. L'alcalde, Jordi Munell, recordava ahir la vigència del pla Neucat, que entre altres mesures preveu l'aplicació de sal potàssica a les zones on habitualment es formen plaques de gel per assegurar que en cas de fortes precipitacions la neu no agafi fàcilment.

J. CASAS

Les urbanitzacions són prioritàries a Lloret

L'oficina de protecció de Lloret té des d'aquest cap de setmana activat el comitè de crisi per si la situació es complica. El cap de setmana passat ja es va haver de tirar sal en alguns carrers i amb vista als pròxims dies s'estarà sobretot amatent a la situació de les urbanitzacions situades a més de dos-cents metres, com ara Creu de Lloret i Roca Grossa.

J. GONZALO

L'oposició de Roses vol més informació per als ciutadans

La cap de l'oposició de l'Ajuntament de Roses, Magda Casamitjana (PSC), va aprofitar la convocatòria del ple d'ahir per reclamar a l'equip de govern convergent detalls sobre el pla de prevenció i actuació en vista de l'onada de fred i possibles nevades. L'equip de govern va contestar que Roses té vuit tones de salt i reserves de gasoil a punt.

E.C.

Vint-i-set anys del gran col·lapse de Girona

Ahir va fer vint-i-set anys de la gran nevada que l'any 1986 va col·lapsar moltes poblacions de les comarques gironines. L'efemèride coincideix amb una setmana que també es preveu problemàtica pel que fa al temps, tot i que aquesta vegada no és la neu el que amoïna, sinó les baixes temperatures que es podrien allargar durant diversos dies.

D.V.

Patint pel glaç als carrers costeruts de Begur

Els magatzems de la brigada municipal de Begur tenen prou sal per afrontar l'emergència, segons va assegurar ahir l'alcalde, Joan Català. La principal preocupació no és la neu que pugui caure, sinó el glaç que es pugui formar a causa de les temperatures sota zero, sobretot tenint en compte els forts pendents dels carrers del poble.

E.A.

La tramuntana podria ser l'antídot

Protecció Civil ha informat alguns ajuntaments, com ara el de l'Escala i la Bisbal, que la tramuntana podria ser l'antídot a les glaçades. Tot i això es manté l'alerta. A la capital baixempordanesa el consistori farà un seguiment dels punts conflictius, com ara la nova passera del passeig, que ja s'ha hagut de tancar per problemes de glaç.

J.P.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La festa de l’Aquelarre de Cervera escalfa motors

Cervera
Tailàndia

Almenys 22 morts per les inundacions a Tailàndia

Barcelona

Destinaran 6,7 milions a conservar les carreteres de la demarcació

GIRONA
societat

Pas endavant per convertir l’antiga Falbar de Falset en un centre turístic museïtzat del vi

Falset

Repsol projecta un parc marí eòlic al golf de Roses amb setanta aerogeneradors

ROSES
Urbanisme

Inverteixen 1,5 milions en la reforma del carrer de Bordeus a les Corts

Barcelona
Societat

La Seu d’Urgell inicia el control d’una colònia de gats d’un terreny privat

La Seu d’Urgell
Estat Francès

Telegram defensa que compleix amb totes les lleis de la Unió Europea

Barcelona

Instal·len una cinquantena de sensors acústics per detectar fuites d’aigua a la xarxa

Reus