Societat

Maresme

Turbulències als banys de Caldetes

Els banys tanquen provisionalment a les portes de la temporada de l'Imserso

L'oposició rebutja la nova empresa concessionària

Els banys termals de Caldetes tancaran avui les portes. Així ho va anunciar la fins ara directora de les instal·lacions, Mònica Guardiola, coincidint amb la nova adjudicació del servei que dilluns va aprovar el govern municipal. Tot i que no finalitzen la concessió fins a final de febrer, manté que hi tenen dret per ultimar aspectes pendents. Els fins ara gestors i l'Ajuntament s'han de trobar perquè la concessió de la nova gestió coincideix amb el fet que el 21 de febrer havia de començar el programa de l'Imserso en què els jubilats fan ús de les instal·lacions. La responsable de l'empresa Banys Termals de Caldes, que fins ara portava les instal·lacions, entén que la continuïtat d'aquest programa perilla, ja que són ells els qui tenen la contractació feta, amb el que això implica. Els jubilats que provenen d'arreu de l'Estat fan l'estada en hotels de Calella per desplaçar-se fins a Caldes per fer els tractaments termals. “Estem en espera de com es resoldrà, però potser s'haurà de suspendre”, lamentava.

La nova adjudicació dels banys a l'empresa Aigües Termals Caldes SL ha de permetre portar a terme un projecte d'ampliació. L'alcalde del municipi, Joaquim Arnó, (CiU) defensa que aquesta és l'única manera de situar les instal·lacions a un nivell de primer ordre i poder revitalitzar el servei. “Els banys són els més ridículs de l'entorn i s'han de poder revitalitzar perquè és l'única manera per promocionar-se ”. Arnó, que ara presideix el consorci de Viles Termals de Catalunya, no va estalviar crítiques a la gestió econòmica que fins ara ha portat a terme l'adjudicatària, de qui va assegurar que tenia unes pèrdues de 80.000 euros. Arnó va rebatre les acusacions del PSC, que des de l'oposició, criticava el “perill” de deixar els banys a les mans d'una empresa “sense experiència” i l'única que es va presentar a concurs. El govern defensa que l'ampliació serà una realitat gràcies a la inversió d'aquesta empresa privada. “Arriscaran el seu capital i per fi els banys deixaran de ser un cost per a l'Ajuntament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

El Pla de l’Estany té 6.000 hectàrees per instal·lar-hi parcs eòlics i solars

banyoles
seguretat

Nova passa endavant per instal·lar 46 càmeres de videovigilància al Vendrell

El Vendrell
MOBILITAT

S’estrenen quatre noves estacions de Girocleta

GIRONA
girona

Prop de 300 participants a les activitats d’estiu de l’Arxiu de Girona

GIRONA
TURISME

L’Aeroport de Girona-Costa Brava frega els 350.000 passatgers a l’agost

GIRONA
gastronomia

Figueres posarà en valor la cuina empordanesa

FIGUERES
societat

Reclamen vehicles equipats perquè els Agents Rurals puguin gestionar la sobrepoblació de conills i senglars

Lleida
SOLIDARITAT

La UdG lidera un projecte educatiu solidari a Àfrica

girona
MEDI AMBIENT

Manlleu fa una prova de pasturatge amb ovelles al parc de l’Arborètum

Manlleu