Societat

Maresme

La revolució de les multes

Veïns de Vilassar de Dalt, indignats per l'allau de denúncies de la policia local

Avui es manifesten per recórrer contra les sancions

Els veïns de Vilassar de Dalt han vist com de la nit al dia s'acabava la permissivitat per aparcar com podien als estrets carrers del centre del poble. “Sense previ avís fa setmanes que es multen tots els cotxes aparcats damunt de les voreres”, explica Denis Artigas, portaveu de la plataforma d'afectats que s'ha constituït i que ja disposa de 130 membres a través del Facebook. Les seves queixes van arribar la setmana passada al ple, on van denunciar el que consideren una “acció desproporcionada” de la policia local. Segons expliquen, en zones del poble on sempre hi ha hagut tolerància per la falta d'aparcament s'han arribat a multar desenes de cotxes estacionats damunt la vorera. La situació ha arribat a l'extrem que alguns veïns van canviar de lloc el cotxe i l'endemà van tornar a ser multats, amb sancions d'uns 200 euros. “Hi ha gent gran que hi deixarà la pensió”, lamenta Artigas.

L'alcalde, Xavier Godàs (GEVD), manté que no s'han donat ordres per sancionar més, tot i que reconeix que fins ara tanta permissivitat no era bona. “El problema de l'aparcament a Vilassar de Dalt és recurrent perquè els interessos entre vianants i els cotxes són oposats i s'ha de poder garantir un espai públic”. L'alcalde espera rebre l'informe policial de les infraccions imposades les últimes setmanes.

Els veïns es manifestaran aquest vespre a la plaça de la Vila per valorar la possibilitat de fer un recurs conjunt. Reclamen també un canvi d'actitud de la policia local, ja que falta “sintonia” amb els veïns, que asseguren que se senten “desatesos quan els necessiten”. Comunicaran als afectats els resultats de la reunió amb l'alcalde, de la qual van sortir esperançats. A través de la plataforma que han constituït miraran de canalitzar les queixes i fer un recurs conjunt contra les denúncies. “Esperem que les sancions finalitzin d'una vegada i que abans es faci una campanya per informar dels canvis, que és per on s'hauria d'haver començat a actuar”, diu el portaveu veïnal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.