Societat

Puig defensa l'actuació preventiva davant les nevades

El conseller d'Interior assegura que les mesures han estat “encertades” i que qualsevol ciutadà hagués fet el mateix

Alerta d'un elevat risc d'incendi forestal a set comarques catalanes

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha defensat aquest divendres l'actuació preventiva del govern davant el temporal de neu que ha afectat part del país en les últimes hores.

“És millor prevenir que reparar”, així, ras i curt, Puig ha justificat les mesures –com la interrupció del servei de transport escolar interurbà– adoptades en funció dels pronòstics que auguraven un abast més gran del segon episodi de neu.

En una compareixença des del Centre de Coordinació d'Emergències del departament d'Interior, ha recordat que les últimes nevades han afectat sobretot l'Alt i el Baix Empordà, el Gironès, la Selva i el nord del Maresme, però que si hagués continuat baixant cap al sud tal com estava previst “avui estaríem fent una valoració diferent”, ha assegurat.

Per aquest motiu, ha qualificat d'“encertada” l'aposta d'aquest dijous per aplicar la màxima prevenció davant el risc d'una nevada intensa i ha assegurat que qualsevol ciutadà haurà actuat de manera similar.

“La seguretat d'un país es basa en la prevenció, la reacció i la reparació. Tot el que es pugui abordar de manera preventiva evita la reacció i la reparació”, ha subratllat Puig.

El conseller ha admès que “governar prenent decisions en base a prediccions meteorològiques té un factor de risc”. “Els meteoròlegs l'encerten sempre? No. Però més que els economistes”, ha ironitzat.

Tot i així, ha volgut deixar clar que els pronòstics sobre la primera nevada “la van encertar al 100 per cent i la segona al 50 per cent”.

Risc d'incendis forestals

Per altra banda, el titular d'Interior ha informat que set comarques catalanes han entrat en fase d'alerta per risc d'incendis forestal.

En concret, les comarques més exposades a patir incendis són l'Alt Empordà, la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Baix Camp i el Baix Ebre i, en menys grau, el Montsià.

Puig ha explicat que encara que pugui semblar un anunci sorprenent enmig d'un temporal de fred i neu, cal recordar aquest està sent un dels hiverns més secs dels últims anys, fet que combinat amb la previsió de vents secs del nord en aquestes zones agreuja el risc de focs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.