Societat

38.000 alumnes es queden sense classe per la neu

120 escoles catalanes no obren les portes aquest divendres, un 3% del total, la majoria de les quals a les comarques gironines, al Maresme i al Vallès Oriental

15.000 escolars resulten afectats per la suspensió del transport escolar interurbà

Un total de 38.300 alumnes catalans s'han quedat aquest divendres sense classe. 120 escoles de les 4.000 que hi ha a Catalunya no han obert les portes aquest divendres per les nevades que han afectat diverses comarques.

La secretaria general del departament d'Ensenyament, Maria Jesús Mier, ha explicat aquest migdia als mitjans que aquesta xifra suposa un 3% del total d'alumnes que hi ha al sistema educatiu català (1,2 milions d'estudiants). També ha detallat que les comarques gironines han estat les més afectades, amb 61 centres tancats, seguides del Maresme i el Vallès Oriental, que n'han sumat 41. Així mateix, 10 escoles no han obert a les comarques de Tarragona, 2 a la Catalunya Central, 1 al Baix Llobregat i 4 a Barcelona ciutat.

La portaveu d'Ensenyament ha precisat que gairebé totes aquestes escoles han tancat a causa de la neu, però que en alguns casos ho han fet per problemes amb la calefacció –en plena onada de fred– i en altre perquè han agafat els dies de lliure disposició que corresponen a cada centre.

A més, 15.000 alumnes han resultat afectats per la decisió de suspendre el transport escolar interurbà a les comarques de l'Alt i Baix Empordà, Gironès, Pla d'Estany, la Selva, Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental, Baix Llobregat, Barcelonès, Bages, Osona i la Segarra. Amb tot, la secretària general d'Ensenyament ha assegurat que molts escolars han pogut arribar fins el seu centre perquè hi han anat en transport privat.

El conseller d'Interior, Felip Puig, que ha acompanyat Mier a la conferència de premsa, ha recordat que la Generalitat va decidir aquest dijous al vespre suspendre el transport escolar interurbà a les esmentades comarques però mantenir oberts els centres.

També ha puntualitzat que en alguns casos han estat els propis municipis els que, d'acord amb els directors dels centres, serveis territorials i seguint les previsions, han resolt suspendre les classes en algunes escoles. El conseller ha recordat que els alcaldes tenen “tota la potestat” per prendre aquests decisió que entra en l'àmbit de les seves competències. En qualsevol cas, ha indicat que aquests casos han estat “la gran minoria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona
infraestructures

En marxa el nou dipòsit d’aigua freda per a l’acumulació d’energia frigorífica de la xarxa del TubVerd

Mataró