Societat

Maresme

“Ens hem passat amb tanta previsió”

Pares d'un dels municipis que ahir no van tenir escola es queixen del zel excessiu de l'administració a l'hora de tancar els centres

Uns han demanat festa a la feina i d'altres han buscat l'ajuda dels avis

El concorregut carrer Església de Calella ahir al matí era inusualment més ple de famílies amb canalla del que és habitual. La ciutat va ser un dels municipis que va decidir tancar les escoles arran de l'anunci del mal temps i abans que el Departament d'Interior decidís dijous al vespre que els centres educatius es mantindrien oberts. La mesura, defensada des de l'Ajuntament com a garantia de seguretat i de prevenció, era el tema més debatut, i criticat, pels ciutadans amb infants petits. La Laura explicava que havia hagut de demanar festa a la feina “perquè no he trobat ningú que es fes càrrec de l'Andreu”. Al seu costat, la Mireia vigilava com la Maria i en Sergi s'entretenien mirant els aparadors d'una botiga. “Entenc que era una situació excepcional i que s'han volgut curar en salut, però em sembla exagerat i més després de veure com avui ha sortit el sol i de la neu no en queda ni el record”, apuntava. Uns metres més enllà, la Francisca portava de la mà la seva néta Laia cap a una plaça amb gronxadors. Ha estat l'alternativa que la seva filla ha trobat després de saber que avui no hi hauria classe. “Ens hem passat amb tanta previsió i potser si avui no hagués estat divendres s'ho haurien pensat dues vegades”, es queixava. L'altra cara de la moneda es podia trobar no gaire lluny, a la població veïna de Pineda, on els centres educatius han funcionat amb normalitat. Normalitat? Potser no tanta quan a moltes escoles un bon grapat d'alumnes no s'hi ha presentat. L'excusa utilitzada per les famílies, segons els professors: “Perquè fa molt de fred.” Mai plou, o neva, a gust de tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.