Societat

societat

La Trailwalker ja té 150 equips inscrits, 8 dels laboratoris Hipra

La marxa d'Intermón surt el 5 de maig d'Olot i arriba l'endemà a Sant Feliu

Més de 150 equips ja s'han inscrit en la segona edició de la Trailwalker, una marxa solidària contra la pobresa que organitza Intermón Oxfam. Aquesta marxa s'inicia el 5 de maig i el seu punt de partida és la ciutat d'Olot. El recorregut, sota el lema De la muntanya al mar contra la pobresa, és de 100 quilòmetres fins a Sant Feliu de Guíxols, on s'arribarà, passant per Girona, l'endemà i després d'haver caminat 32 hores.

L'objectiu de l'organització és recaptar fons per dur a terme projectes contra la pobresa. Hi participen equips formats per sis persones, quatre de les quals són les que caminen i les altres dues van amb el vehicle de suport. Cada equip que hi participa recapta un mínim de 1.500 euros que es destinen a projectes d'Intermón Oxfam. A hores d'ara, els equips ja han recollit un total de 100.000 euros. Un total de set dels equips inscrits ja han aconseguit la recaptació –el repte solidari, segons l'organització– dels 1.500 euros. La recaptació solidària és indispensable per poder participar en aquesta marxa.

Destaquen l'equip Nyam Nyam x a Tothom, un equip femení de Mallorca que ha aconseguit el suport d'empreses i esportistes coneguts, i Volunteers Iberia, que ha estat el primer equip d'empresa que vol aconseguir els 2.500 euros que costa fer arribar un pou a una comunitat d'Etiòpia. De l'àmbit gironí, destaquen els laboratoris Hipra d'Amer, que amb vuit equips és l'empresa que més n'hi ha inscrit. Aquests laboratoris estan ubicats en un dels punts de control de la prova.

Dels 115 inscrits actuals, 24 són d'empreses. Per àmbits territorials, els participants catalans són majoritaris, sobretot de les comarques barcelonines, gironines i tarragonines. La resta d'equips, en una proporció d'un a quatre, són de la resta de l'Estat espanyol, especialment de Madrid, Sevilla i València. Hi torna a participar l'equip Corredors.cat, que va ser el guanyador de l'edició passada.

En aquesta ocasió, Intermón Oxfam creu que es podran superar els 200 equips participants de la primera edició i la recaptació d'aleshores que va ser de més de 473.000 euros. Les previsions de l'organització són arribar als 300 equips i recaptar un total de 590.000 euros. Les inscripcions, que s'han de realitzar al web oficial de la marxa, es poden fer encara fins el 30 de març.

Més de 40 països

Intermón Oxfam destinarà la recaptació a projectes i programes de desenvolupament, acció humanitària, comerç just i incidència política en més de 40 països, com per exemple el projecte Banc de l'Aigua d'Etiòpia. La marxa Trailwalker és la prova per equips de lluita contra la pobresa més important del món. Se'n celebren edicions anuals en un total de 12 països: Hong Kong, el Canadà, la Gran Bretanya, el Japó, Nova Zelanda, Austràlia, Bèlgica, Alemanya, Irlanda, França i l'Estat espanyol. Aquest any, l'Índia s'afegeix a la llista. Al llarg de tota la història de la prova, Intermón Oxfam ha recaptat 70 milions de dòlars.

En aquesta segona edició, la Trailwalker té el suport de la majoria dels ajuntaments per on discorren les vies verdes dels carrilets Olot-Girona i Girona-Sant Feliu de Guíxols, de la Diputació de Girona, del Patronat de Turisme Pirineus-Costa Brava, dels Consorci de les Vies Verdes, de la Federació Excursionista de Catalunya i de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’alcalde de Girona reclama a l’Estat “la necessitat” que Adif millori les inversions

girona

Veïns d’un bloc de Sants insten l’ajuntament a comprar l’edifici pel rebuig de la propietat a renovar-los els lloguers

Barcelona

22 afectats per salmonel·losi en un local de restauració de Barcelona per menjar truita de patates

Barcelona
societat

Quatre ferits, un d’ells crític, en caure 50 metres per l’esfondrament d’un mirador en construcció a la Vall de Boí

La Vall de Boí

Un nou centre de recerca per canviar els paradigmes de la salut mental

Sant Boi de Llobregat
Comunicació

Mor als 43 anys la periodista de la Cadena SER, Elsa Llorente

S’invertirà 21,7 milions en equipaments judicials al territori gironí

girona

Atrapen i denuncien un incívic que va llançar un sofà a la zona de contenidors

CASSÀ DE LA SELVA
societat

Veïns de Vallirana critiquen l’estat de l’aigua de boca i exigeixen a l’Ajuntament millores a la xarxa d’abastiment

Vallirana