Societat

Controlat l'incendi de l'Albiol, que ha cremat 70 hectàrees

El foc ha començat aquest migdia a la zona coneguda com a Lo Mas Blanc, on hi han treballat 51 dotacions dels Bombers, quatre helicòpters i dos avions

El vent ha dificultat les tasques d'extinció

L'incendi forestal de l'Albiol ja es troba en fase de control des de dos quarts de deu de la nit d'aquest dissabte, segons han informat els Bombers de la Generalitat, que han arribat a mobilitzar fins a 51 dotacions terrestres a la zona. El foc ha arrasat unes 70 hectàrees, bàsicament matoll i pi blanc, regenerat després de l'incendi que hi va haver en aquesta mateixa zona el març de 2000.

Al llarg del dia, el vent ha bufat moderadament (fins a 46 km/h) però hi ha hagut molts cops forts (entre 54 i 61 km/h). Els mitjans aeris, 6 en total, han plegat als volts de les sis del vespre quan s'ha fet fosc.

El 90% de la zona afectada pertany al PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural) de les Muntanyes de Prades. La superfície afectada pel foc es troba al nord de la carretera TV 7046 i ha afectat dos paratges; Lo Mas Blanc i, més a l'est, el Pla de Graons. Es tracta d'una àrea de muntanya; les flames, empeses pel vent, han cremat el pendent i han arribat fins a la cresta.

Els Bombers finalment han pogut aturar l'avenç del foc al Pla de Graons, en una zona de roca i matoll poc abans de les sis de la tarda. El perímetre de l'incendi en aquests moments ja no creix.La carretera de l'Albiol continua tallada en ambdós sentits de la marxa entre els quilòmetres 1 i 9, segons informa el Servei Català de Trànsit.

La Direcció General de Protecció Civil ha desactivat l'alerta del Pla d'Incendis Forestals de Catalunya, Infocat, i l'ha rebaixada a Prealerta.Al llarg de la propera matinada, cinc dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat romandran a la zona, remullant els punts calents. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el vent continuarà bufant moderat i hi haurà ràfegues fortes al llarg de la propera matinada, tot i que al matí afluixarà de manera notable. Demà a primera hora del matí, els mitjans aeris es reincorporaran a les tasques d'extinció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.