Societat

Un tren xoca al final de la via a Mataró i causa una desena de ferits

El comboi s'ha encastat contra el topall que hi ha al final del trajecte, provocant que el conductor, en estat greu, quedés atrapat a la cabina

El director de Rodalies admet que el tren anava a més velocitat de l'adequada

Renfe ha obert un expedient informatiu per aclarir les causes de l'accident.

Un tren de Rodalies de la R1 ha xocat contra el topall que hi ha al final de la via 4 a Mataró causant nou ferits lleus, a més del l conductor, que ha quedat atrapat a la cabina i té pronòstic greu.

El director de Rodalies a Barcelona, Miguel Ángel Remacha, ha admès aquest dijous que el tren anava a més velocitat de l'adequada, tot i que ha assegurat que en aquests moments se'n desconeixen les causes. En declaracions a la mateixa estació de Mataró, Remacha s'ha remès a la investigació oberta per part de Renfe i ha explicat que en aquests moments no es descarta cap hipòtesi.

Segons informa Renfe, l'accident ha tingut lloc a les 9.44h del matí, en el tren que fa el recorregut Molins de Rei (8.33h)-Mataró (9.44h) quan el conductor estava fent la maniobra d'estacionament.

Aquesta incidència ha provocat la supressió del tren de tornada, és a dir, el que sortia de Mataró a les 10.03h i tenia prevista l'arribada a Molins de Rei a les 11.12h. La resta de servei no s'ha vist alterat.

Protecció Civil ha posat en alerta el pla d'actuació del pla per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril, Ferrocat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.