Sort (Pallars Sobirà)

Fira de Sant Joan

Esquilant ovelles com es feia abans

Al Riuet, un extens parc urbà al bell mig de Sort, el dia de Sant Joan es recupera un ofici antic, força tradicional de les comarques de muntanya. Es tracta de la xollada d'ovelles amb tisora, una activitat que pretén rescatar de l'oblit la tècnica que s'utilitzava antigament per esquilar ovelles. Avui dia, per rapidesa i higiene, les ovelles es xollen amb màquina elèctrica.

Per vintè any consecutiu, el 24 de juny hi ha fira d'artesania i alimentació tradicional, demostració d'oficis antics i xollada d'ovelles amb tisora. La xollada de la primera ovella serà a càrrec de Josep M. Civís i Balasch, secretari de la Secretaria d'Acció Ciutadana de la Generalitat. Tot seguit el pastor David Moli, de l'ACOXI (amb la participació de xolladors locals i alumnes de l'Escola de Pastors) farà un exhibició de xollada amb màquina. La jornada festiva es completa amb el V Open Internacional d'Escacs Vila de Sort (16 h) i el III Festival Sort Músics (de 18 a 21 h).

M. J. R.

Del 20 al 24 de juny. Xollada d'Ovelles amb Tisora al parc del Riuet el dia 24, a les 12.30 h.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.