Societat

Societat

Menjar-se la vall

L'escola Doctor Robert de Camprodon ha visitat l'escorxador de la vila, on se sacrifiquen poltres de muntanya

El projecte ‘Ens mengem la vall' promou els productes del territori

Els alumnes de cicle superior de l'escola Doctor Robert es mengen la vall de Camprodon. No ho fan literalment, és clar. És el nom amb què aquest centre ha batejat una experiència per conèixer de primera mà el cicle dels cavalls pirinencs de la vall, que aplega part de Camprodon, els municipis Molló, Setcases, Vilallonga de Ter, Llanars i Sant Pau de Segúries, on aquest tipus de bestiar està plenament implantat. En aquesta ocasió, i amb el lema “Anem a l'escorxador!”, han visitat l'escorxador de Camprodon, on el president de l'Associació de Criadors d'Eugues de Muntanya del Ripollès, Joan Moret, ha fet de guia de l'equipament i n'ha explicat el funcionament.

Continuant amb el cicle de vida dels cavalls de carn, Pastoret ha explicat als alumnes com els poltres arriben a les quadres, passen la revisió dels veterinaris i entren a l'escorxador. Seguint el circuit, han pogut veure què es fa en cada espai i com es van realitzant proves sanitàries al llarg de tot el procés. El president dels criadors de cavalls de muntanya ha volgut desmuntar alguns dels mites falsos que circulen respecte al sacrifici d'aquests equins i ha fet especial èmfasi en aspectes com ara el benestar animal, la normativa vigent i les mesures sanitàries que s'han de seguir.

La visita ha acabat amb la participació directa dels alumnes del Doctor Robert. En concret, i guiats per Joan Moret, cadascun s'ha fet una hamburguesa de carn de poltre –una mena de vedella més dolça i rica en vitamina E–, per degustar-la a la nit a casa seva.

En aquesta activitat del projecte Ens mengem la vall, col·laboren les Cuines de la Vall de Camprodon, l'escola Doctor Robert, la cooperativa ramadera de Molló, l'Associació de Criadors d'Eugues de Muntanya del Ripollès i la Fundació Jaume Casademont. La promoció dels productes agroalimentaris de la vall de Camprodon en l'àmbit local, l'educació per a una alimentació sana i de qualitat i la vinculació del teixit social que conformen el sector productiu del territori, les famílies, l'escola i el sector de la restauració són els objectius bàsics que busca. La concreció del projecte inclou el treball a l'aula, sortides i activitats de camp. El projecte Ens mengem la vall de Cuines de la Vall de Camprodon va obtenir una de les beques de la Fundació Jaume Casademont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona
TURISME

Les reserves als càmpings del Pirineu de Lleida freguen el 90%

Lleida