Societat

L'Ajuntament de Xàbia mostra el seu suport al sector agrícola local

El president d'AVA alerta els assistents a l'assemblea sobre el perjudici que pot causar el tracte amb el Marroc

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA) ha celebrat la seua assemblea anual a Xàbia. Una reunió que ha comptat amb la participació de l'alcalde, José Chulvi, i el regidor d'Agricultura, Juan Luis Cardona. Els responsables municipals han mostrat el seu suport a un sector que en els últims anys i vista la pèrdua de rendibilitat de les collites, estan abandonant els camps.

En paraules del primer munícep, a Xàbia s'aposta per reactivar els cultius amb polítiques de suport o noves idees, que ja es debaten i analitzen en el Consell Agrari, i el projecte futur de facilitar les labors de reg amb l'ús de l'aigua depurada que actualment s'aboca al mar. L'equip de govern ha mostrat la seua intenció d'atendre aquesta antiga reivindicació dels agricultors amb l'impuls del cicle integral de l'aigua.

En la reunió, l'agrupació xabiera d'AVA, que agrupa a 280 socis, ha rendit un petit homenatge a qui ha sigut el seu president fundacional, Agustín Esteve, qui per motius de salut ha hagut d'abandonar la primera línia de l'associació. També ha estat present el president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, qui ha parlat dels temes més candents que preocupen al sector, com els acords amb el Marroc que es debaten a Brussel·les i que deixarien a l'agricultura valenciana seriosament danyada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.