Societat

SOCIETAT

Rebaixen un 78% el preu del bus a Girona per als aturats amb pocs recursos

El 12 de març l'abonament mensual es reduirà de 45,30 euros a 9,90

Els desocupats que cobrin per sota del salari mínim es podran beneficiar del descompte

A partir del 12 de març, la Generalitat de Catalunya oferirà un descompte del 78% en el preu del bitllet d'autobús als aturats més necessitats en l'àrea de transport metropolità de Girona (ATM). La rebaixa és de l'abonament mensual, que passarà de 45,30 euros a 9,90. Hi podran accedir les persones que no tinguin feina i amb ingressos mensuals per sota del salari mínim interprofessional (SMI), que és de 641 euros. El Departament de Territori i Sostenibilitat vol facilitar els desplaçaments en la cerca de feina.

A Catalunya hi ha unes 630.000 persones inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), de les quals unes 200.000 es podran beneficiar de les rebaixes. A l'àrea de Barcelona, hi haurà un descompte del 80% en la T-Trimestre (de 135 euros a 27,27 euros).

Res o per sota del SMI

Lluís Recoder va dir en primera instància que els descomptes serien per a desocupats, sense especificar que només s'aplicarien als que no cobren res o reben prestacions que no superen el SMI.

Les tarifes s'aplicaran només en títols personalitzats de llarga durada: a les regions metropolitanes de Girona, Lleida i el Camp de Tarragona.

LA XIFRA

9,90
euros
valdrà el bitllet mensual de l'àrea de transport metropolità de Girona (ATM) dels aturats (en valia 45,30).

Trajecte a Perpinyà per 0,99 euros

L'empresa Frogbus va iniciar fa unes setmanes el trajecte diari en autobús des de Girona i fins a Perpinyà, amb cinc horaris diferents. A més, l'empresa irlandesa, amb seu al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG), ofereix aquest cap de setmana un descompte especial: bitllets a 0,99 euros. Per disposar d'aquest descompte, aplicable als caps de setmana del mes de març, cal fer la reserva prèvia abans de la mitjanit de demà en el web de Frogbus (www.frogbus.com).

La promoció d'aquest cap de setmana és un reclam perquè els usuaris s'interessin en el trajecte Girona-Perpinyà. La línia ja existia, però feia parada a l'aeroport de Vilobí d'Onyar. Ara també connecta amb l'estació d'autobusos de Girona i amb el Voló. L'empresa també promou els atractius de les dues ciutats, separades per una hora i mitja a tot estirar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.