Societat

Talent rere la icona

Els petits programes per als dispositius mòbils ocupen tot un pavelló, amb presència notable de desenvolupadors catalans

Hi destaquen els Apps, que integren la televisió amb les xarxes socials o que permeten localitzar les persones dependents

Molta gentes permet pagar els 699 de l'entrada per trobar un bon desenvolupador

Un dia, de tornada a casa, en Pol Gerbeau es va trobar amb una veïna, amb qui tenia un cert tracte, amoïnada perquè no localitzava el seu fill. “El truco i el truco i no me l'agafa”, va dir-li. Al final, resulta que el noi estava jugant a futbol al carrer i ni tan sols sentia el mòbil, perquè el tenia a la motxilla. Aquest és el punt de partida de l'aplicació DondeEstá, que permet localitzar qualsevol persona, sempre i quan aquesta n'hagi donat abans l'autorització, sense que hagi de fer res.

“Vaig veure una possibilitat de negoci i m'hi vaig llançar”, recordava ahir Gerbeau des del seu estand, un dels vint que la Generalitat ha cedit en condicions avantatjoses a una sèrie d'empreses que destaquen especialment perquè tenen “un perfil innovador i una visió internacional”. El fundador de Counterpoint, l'empresa desenvolupadora de DondeEstá, és del parer que els infants sovint són més reticents a comunicar-se amb els pares que a ser localitzats. “De fet, en la majoria dels casos no tenen cap problema que se sàpiga on són”, explica. D'aquesta manera, un cop instal·lada l'aplicació al mòbil de la persona a la qual volem localitzar, ja no caldrà que aquesta faci res més. “A partir de llavors, sempre que vulguem saber on és, l'únic que haurem de fer és enviar-li un SMS amb el següent text: “???”. Com a resposta, en rebrem un altre amb la ubicació de la persona que busquem i un enllaç a Google Maps. I tot sense que la persona buscada se n'assabenti, perquè ni tan sols rebrà el missatge amb els tres interrogants. Una altra de les empreses destacades en l'espai català a l'App Planet és The Channer, una aplicació que facilita al màxim el que comença a ser una tendència cap cop més estesa: veure la televisió i comentar-ne els continguts a la xarxa social. “Twitter bull durant determinats programes, ja siguin reality shows, partits de futbol, sèries o pel·lícules. Comentar la jugada amb els amics està molt bé, però cal estar atents a dues pantalles i això pot fer que ens perdem coses”, expliquen els impulsors de l'aplicació. The Channer, pensada especialment per a tauletes, el que permet és veure la televisió en directe, via streaming, però reservant una part de la pantalla per interactuar amb les nostres xarxes socials preferides. L'espai català de la fira, però, no únicament rep desenvolupadors d'aplicacions. També inclou propostes imaginatives i útils, com és el cas de Neosono, una empresa que es dedica a facilitar que altres empreses es puguin fer la seva pròpia aplicació. Es tracta d'una plataforma web que permet el desenvolupament d'Apps low cost gràcies a un determinat programari i una tipologia base. “La idea és fer aplicacions a mida per a empreses amb poc pressupost. Per uns cent euros al mes, qualsevol botiga pot tenir la seva aplicació, quan el seu desenvolupament podria valer desenes de milers d'euros”, expliquen els responsables. Just davant seu, hi ha InQBarna, uns desenvolupadors que l'any passat van ser finalistes dels premis d'aplicacions del certamen amb una taula de mescles. Seu és, també, un afinador de guitarres que acumula més d'un milió d'aplicacions. “La veritat és que hi ha molt moviment. Nosaltres veníem aquí per buscar aliances estratègiques, però la veritat és que molta gent contacta amb nosaltres perquè es permet gastar els 699 euros de l'entrada per trobar algú que desenvolupi com cal una aplicació que ja té al cap”, explicava ahir Sergi Hernanz.

Agilitzar els taxis

També hi ha els creadors de Fastaxi, una aplicació que permet facilitar la comunicació a temps real entre els taxistes i els usuaris a l'hora de demanar un vehicle de transport personalitzat. Mitjançant el telèfon, es pot seguir el recorregut del cotxe que ens ve a buscar i enviar missatges, escrits o de veu, al conductor. Els seus responsables treballen ara en el desenvolupament d'un sistema de pagament del servei des de la mateixa aplicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.