Societat

Educació xifra en el 36,2% el seguiment de la vaga al País Valencià

Catalá avança que convocarà els representants estudiantils al llarg d'aquest mes

La consellera d'Educació valenciana, María José Catalá, ha manifestat que la vaga d'estudiants convocada aquest dimecres per diferents organitzacions estudiantils, universitàries i d'ensenyament, ha tingut un impacte al País Valencià del 36,2 per cent, segons les dades de la inspecció general educativa oferides per la consellera.

Segons aquestes xifres, a la demarcació de València el seguiment ha sigut del 43,8 per cent, a la de Castelló del 43 per cent i a la d'Alacant del 22 per cent. En els centres concertats la incidència “ha sigut menor i no arriba al 5 per cent en la demarcació de València”, ha indicat la consellera.

La consellera ha avançat que convocarà els representants estudiantils al llarg d'aquest mes per “començar les negociacions oportunes”. No obstant això, Catalá ha remarcat que les seues demandes“no són solament pròpies d'estudiants, sinó que transcendeixen la comunitat educativa”, com ara la retirada de la llei d'autonomia del professorat i la de les subvencions públiques als centres concertats.

Catalá ha insistit que “no hi ha hagut cap tipus de retallada en Educació en l'últim decret” aprovat pel consell, que “és el que ha propiciat aquesta situació”. La consellera ha recordat que l'ajustament “solament ha afectat el salari dels docents i no cap partida d'ajudes o beques per als estudiants”.

A més, ha agregat que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, es va reunir dimarts amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, “per parlar de preservar de les retallades tot el que correspon a Benestar Social, Sanitat i Educació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.