OLOT (Garrotxa)
Fira de l'Embotit
Una mostra amb estrella
Un any més, el firal de la capital de la Garrotxa quedarà atapeït de parades i de visitants en el marc d'una nova edició de la Fira de l'Embotit, que reunirà una setantena d'expositors d'alimentació. A més, tindrà un nou espai dedicat als embotits, formatges i cerveses d'elaboració pròpia; i una altra novetat serà l'especejament d'un porc que faran en directe els carnissers de la plaça del Mercat i l'oferta de tastets als assistents. D'aquest any també destaquen els dos actes que van presentar la mostra el cap de setmana passat: un xou de cuina i la taula rodona L'embotit i la cuina d'avantguarda, en què hi van participar, entre altres, Carme Ruscalleda, del restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, i Manel Puigvert, del restaurant Les Cols d'Olot, amb tres i dues estrelles Michelin, respectivament.
La fira també té una vessant pedagògica i per això s'han programat tallers, cuina de l'embotit i volcànica i tastets de cervesa i embotits catalans. Altres activitats són l'obra teatral Qui té por de Virginia Woolf? i la Nit 100% d'Olot, amb sopar i actuacions.
Un munt d'actes
OLOTCom és habitual, la fira presenta un ampli programa d'activitats lúdiques: des de xerrades tast d'embotits fins al 2n concurs d'embotits casolans i activitats dirigides als més menuts de la família (com ara els tallers d'elaboració de botifarres). Els més esportistes poden participar en una marxa popular o en els balls de saló, i també hi haurà passejades amb poni, el ball del Porc i el Xai i una obra de teatre per als més petits.