Societat

Carme Riera, candidata a una butaca a la RAE

Pere Gimferrer és un dels acadèmics que ha proposat l'escriptora

L'altra aspirant a ocupar la plaça a l'acadèmia de les lletres espanyola és la poetessa Maria Victoria Atencia

L'escriptora i filòloga Carme Riera i la poetessa María Victoria Atencia han estat presentades com a candidates a la cadira “n” de la Real Academia Española (RAE), vacant des de la mort de Valentín García Yebra fa dos anys.

Riera, catedràtica de Literatura a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha estat proposada pels acadèmics Pere Gimferrer, Álvaro Pombo i Carmen Iglesias, mentre que Victòria Atencia ha estat presentada a petició de Soledad Puértolas, Inés Fernández Ordóñez i Luis María Ansón.

La RAE, amb 46 cadires acadèmiques, també té vacants les lletres “f” i “b”, per mort dels seus ocupants, Luis Ángel Rojo i Eliseo Álvarez-Arenas, respectivament.

Carme Riera (Palma de Mallorca 1948) és especialista en el Segle d'Or i en la poesia espanyola de la generació poètica dels 50 del segle passat. Com a escriptora ha rebut els premis Nacional de narrativa de les Lletres Espanyoles, el Prudenci Bertrana, el Ramon Llull, el Josep Pla, el Lletra d'Or, el Joan Crexells i el de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, a més de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i la Medalla d'Or del Consell de Mallorca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.