Societat

Dia d ela Dona al marge de l'Ajuntament de Silla

DES DE LA BUTACA DE CASA

L'ajuntament de Silla (PP en minoria), continua en estat cataleptoide, o siga semblant a la catalèpsia, amb hipertonia rígida o incapacitat de moviments. Com l'excusa que dóna l'alcalde a la seua inactivitat són els diners, la gent de Compromís continua demostrant que no és això, sinó que es tracta de tenir o no voluntat, o siga que en realitat és que no tenen cap voluntat de fer res. Contràriament i sense fer cap gran dispendi, les Dones en Bloc han estat capaces d'organitzar un acte important per a commemorar el Dia de la Dona. Un altre acte ha estat el concert organitzat pel Conservatori i la Lírica. Llevat d'això i alguna altra activitat, per la part institucional, res.

A l'acte han assistit, a més del Col·lectiu de Dones i del de Dones Progres, regidors i representants de Compromís i del PSOE. També han assistit regidores de Compromís de València, Alcàsser i Sollana. El saló del Teatre de la Plaça, que serveix a Silla per a mesurar l'èxit de les convocatòries, estava pràcticament ple. Les assistents, que hi predominaven, van participar amb interès i satisfacció en les activitats d'animació que s'havien preparat (photocall, mocadors i xapetes, etc.).

Després de les intervencions d'Anna Perpinyà, de Mamen Gimeno i del regidor Josep L. Melero, la intervenció forta anà a càrrec de la diputada Mònica Oltra. El discurs fou el clàssic comparatiu entre salaris i ocupació masculina i femenina, evidentment demostrant l'enorme desigualtat que encara hi ha, en contra de les dones. De manera encoratjadora i vitalista, sabé elevar la moral dels i de les assistents a l'acte, parlant-los de la importància que té per a la societat l'aportació femenina, ja que “les dones mirem diferent” cosa que afirmà que és necessària per a canviar el món, enllaçant amb l'eslògan de les organitzadores de l'acte: “mirades per a canviar el món”. Mònica Oltra ha aconseguit a Silla el que sap fer tant bé: encendre i animar els assistents a continuar treballant amb l'objectiu d'avançar en el reconeixement ple de la igualtat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi Ambient

L’Ametlla i la Generalitat, enfrontats per un Pla Director Urbanístic

L’Ametlla de Mar
Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona