Societat

El TSJC resol a favor només dels pares demandants i avala la immersió

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga la Generalitat a garantir el castellà com a llengua vehicular per a aquelles famílies que ho demanin

El model d'escola en català queda garantit, tot i que amb concessions

La interlocutòria s'ha aprovat per majoria, amb 21 vots i 1 vot particular

La resolució es pot recórrer davant el Suprem

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat el model d'immersió lingüística català, tot i que, tal comha avançat avui aquest diari, ha obert la porta a introduir concessions per a aquelles famílies que demanin que la llengua vehicular en l'educació dels seus fills sigui el castellà.

Segons es diu enla interlocutòria, el ple de la sala contenciosa administrativa ha estimat “parcialment” el recurs interposat per la Generalitat de Catalunya contra l'auto de la secció cinquena d'execució de la sentència del Tribunal Suprem.

El TSJC considera que no es pot fer un pronunciament general sobre l'us del castellà com a llengua vehicular en el sistema educatiu de tot Catalunya arran d'una “lectura descontextualitzada i literal d'una frase de la resolució del Suprem” i que “només el propi Tribunal Suprem hauria pogut, en el seu moment mitjançant una aclariment de sentència, haver precisat el contingut d'aquella frase”.

D'aquesta manera, els magistrats del TSJC deixen sense efecte la resolució pel que fa al sistema d'ensenyament a Catalunya i, per tant mantenen el model actual. Tot i això sí que es fa menció a que en el cas concret de les famílies que havien demanat als seus fills ensenyament en castellà, l'Administració “no ha acreditat haver executat” degudament la sentència del Suprem.

La resolució s'ha aprovat per majoria, 21 vots i un vot particular.

Recorreran al Suprem


L'advocat de les famílies que han reclamat als tribunals que els seus fills puguin rebre l'educació en castellà com a llengua vehicular, Ángel Escolano ha anunciat que recorreran al Tribunal Suprem la resolució del TSJC.

Segons Escolano, aquesta resolució és “contradictòria amb la resolució del Suprem, que diu que no es pot aplicar amb casos particular i que s'hauria de generalitzar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.