Societat

RIBERA D'EBRE

Rasquera vendrà els seus productes als fumadors

L'Ajuntament demana als empresaris locals un catàleg de la seua oferta per comercialitzar-la entre els socis de l'entitat de marihuana

L'alcalde busca suports al projecte a Holanda

Pastissets, oli, vi, mel, embotits, formatge i pauma. Són els productes típics de Rasquera que l'Ajuntament sosté que els socis de l'Associació Barcelonina de Cànnabis d'Autoconsum estan interessats a consumir si els troben a l'àrea metropolitana. És per això que l'alcalde, Bernat Pellisa, ha enviat una carta als productors proposant-los que presenten a l'Ajuntament un catàleg dels seus productes, i aquest els farà arribar a l'entitat de fumadors. “Pensem que és una oportunitat per donar a conèixer i fer arribar directament al consumidor, sense intermediaris, els magnífics productes que elaborem al municipi”, exposa l'alcalde a la carta. Pellisa assegura que és una manera de vendre els productes locals a milers de clients. A més, en la carta també exposa que l'Ajuntament ha rebut demanda de productes fets a Rasquera després de l'aprovació del pla anticrisi (que inclou una plantació de marihuana).

Per la seua banda, el portaveu de CiU (a l'oposició), Bernard Farnós, ha criticat la iniciativa. “S'estan comprant voluntats i jugant amb la sensibilitat de la gent”, ha dit Farnós. CiU està preparant les al·legacions contra la constitució de les dues empreses municipals que permetran la cessió dels terrenys a l'associació per fer la plantació de marihuana, perquè assegura que hi ha errades administratives. “No es pot cedir a través d'una empresa pública uns terrenys que l'Ajuntament encara no té”, ha dit Farnós.

L'alcalde s'ha traslladat aquesta setmana a Holanda per reunir-se amb gabinets d'advocats experts en matèria de drets humans i exposar-los el projecte municipal.

LA FRASE

El govern local està comprant voluntats i jugant amb la sensibilitat dels veïns de Rasquera
Bernard Farnós
PORTAVEU DEL GRUP MUNICIPAL DE CIU A RASQUERA

Jornades del cànnabis a porta tancada

El fòrum del cànnabis per explicar als veïns el projecte i que puguen resoldre tots els seus dubtes serà a porta tancada, per protegir la “intimitat” dels rasquerans. No serà fins diumenge quan s'exposarà als mitjans de comunicació el contingut de les jornades. “No serà un fòrum, sinó un intent de convèncer a la desesperada la ciutadania”, ha dit el portaveu de CiU, que dubta també de la “qualitat democràtica” de la consulta popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.