Societat

RIBERA D'EBRE

Pallarès diu que el cànnabis no reduirà el deute

El delegat valora positivament la convocatòria d'una consulta a Rasquera

El pla anticrisi que ha aprovat l'Ajuntament de Rasquera i que està en fase d'exposició pública no eixugarà el dèficit municipal. Així ho assegura el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, que recorda que el deute acumulat d'aquest petit municipi és el més elevat de la demarcació i el tercer de Catalunya. “Si l'Ajuntament ingressa 52.000 euros mensuals però ha de contractar 40 persones, no podrà reduir el dèficit”, va dir Pallarès. La ràtio d'endeutament supera el 225% a l'Ajuntament de Rasquera.

D'altra banda, Pallarès celebra que el govern local hagi decidit convocar una consulta popular perquè els veïns es puguin manifestar sobre si volen o no la plantació. Tot i això, el delegat del govern a l'Ebre sosté que el debat sobre la legalitat de la marihuana no correspon a una administració local. Pel que fa als informes que elabora el govern sobre la legalitat de l'acord de ple de Rasquera, hi intervenen els departaments de Governació, Interior i la direcció general de Drogodependències. “Hem reclamat més informació a l'Ajuntament aquesta setmana per poder fer un informe perfecte”, va dir Pallarès.

L'executiva comarcal d'ERC a la Ribera d'Ebre ha mostrat el seu suport a l'alcalde, Bernat Pellisa, que ha deixat la seva militància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.