Societat

L'alcalde de Rasquera creu que l'operació policial vol sembrar “por”als veïns

Pellisa assegura que la detenció d'una responsable de l'associació que promou la plantació de cànnabis no afecta la continuïtat del projecte

L'encarregada de l'entitat ja està en llibertat

L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha garantit la continuïtat del projecte de plantació de cànnabis a la població després de l'operació policial d'aquest dijous a la nit contra l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum (ABCDA), copromotora de la iniciativa amb el consistori. Pellisa s'ha mostrat convençut que l'acció policial -que s'ha saldat amb una persona detinguda, quatre imputades per tràfic de drogues i dos quilos de marihuana intervinguts- pretén sembrar la “por” entre els veïns del municipi perquè girin l'esquena al projecte. Considera també que va tenir lloc anit, precisament, per contrarestar les afirmacions de la Fiscalia sobre possible escletxes legals per al conreu de cànnabis.

En declaracions a RAC 1, Pellisa ha afirmat que el contracte signat pel consistori és amb l'entitat “no amb les persones”, i ha remarcat que les pressions policials i polítiques de tots els partits han augmentat des de l'anunci del projecte.

Ha assegurat que sembla que hi ha gent que té “molta pressa” que la Fiscalia determini, i que el consistori ha lliurat tota la informació i sempre ha demanat que se la deixi treballar amb tranquil·litat.

L'encarregada, detinguda només unes hores


L'encarregada de l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum, detinguda ahir a la tarda pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona acusada d'un presumpte delicte de tràfic de drogues, està en llibertat des d'ahir a la nit, segons que ha informat fonts dels Mossos.

Es tracta d'Anna O.P., de 35 anys, i veïna de Sabadell (Vallès Occidental), que declararà en els pròxims dies, mentre que els altres quatre treballadors de l'entitat imputats pels mateixos fets ho faran avui mateix, han indicat les mateixes fonts.

L'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum promou una plantació de cànnabis a Rasquera (Ribera d'Ebre), consistori que ha convocat una consulta popular el dia 10 d'abril perquè els veïns es pronunciïn sobre la proposta de cedir una finca municipal a aquesta entitat, que preveu plantar cànnabis.

Segons que han informat avui els Mossos, agents d'aquest cos i de la Guàrdia Urbana van registrar ahir a la tarda, per ordre judicial, el local d'aquesta entitat a la capital catalana, on van intervenir 1,3 quilos de marihuana per un valor de 5.700 euros i diversos estris per manipular la droga.

En el moment de l'actuació policial, hi havia a l'interior del local de l'Associació, situat al carrer del Mar del barri de la Barceloneta, una desena de persones que esperaven comprar la droga o ja n'estaven consumint.

L'actuació s'emmarca en una investigació policial que es va iniciar al febrer de 2011, quan els agents ja van realitzar una entrada en aquest mateix local, on van intervenir 2 quilos de marihuana i van detenir quatre persones, dues de les quals eren el president i el secretari de l'associació i els altres dos treballadors de l'entitat.

Tot i això, fonts policials han precisat que els detingut l'any passat no són les mateixes persones detingudes ahir.

Durant la investigació es van recollir indicis, segons els Mossos, que encara que l'entitat “està legalment inscrita com una associació d'autoconsum de cànnabis i sense ànim de lucre, en realitat a l'interior del local s'estaria venent droga”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.