Societat

Imputada per homicidi imprudent la conductora del Nitbus que va atropellar mortalment un jove a Barcelona

El jutge li imputa homicidi imprudent amb vehicle de motor que el Codi Penal castiga amb una pena d'entre un i quatre anys de presó

L'empresa operadora de la línia del bus nocturn N-12, Mohn, confirma que la imputada continua treballant per a l'empresa

El jutjat d'instrucció 8 de Barcelona ha imputat un delicte d'homicidi imprudent a la conductora de l'autobús nocturn Nitbus que a l'agost de 2011 va atropellar mortalment un jove de 19 anys a l'avinguda Diagonal després d'una discussió dins del vehicle, segons han informat fonts judicials.

El jutge -que li imputa homicidi imprudent amb vehicle de motor que el Codi Penal castiga amb una pena d'entre un i quatre anys de presó- ja ha pres declaració a la conductora i a tots els testimonis, de manera que ara cal fer algunes diligències més per tancar la investigació del cas, afirmen les mateixes fonts.

L'empresa operadora de la línia del bus nocturn N-12, Mohn, ha explicat que la imputada continua treballant per a l'empresa, malgrat que quan van succeir els fets va demanar la baixa laboral per ansietat i per agressió, ja que va rebre una puntada de peu d'un dels nois després de l'atropellament.

Els fets van passar el 3 d'agost de 2011 a les 02.19 hores als voltants de la Caserna del Bruc de Barcelona, després que el mort, amb una desena d'amics, baixés de l'autobús.

Aquella nit havien anat a celebrar l'aniversari d'un dels companys i, com que havien begut una mica, van preferir agafar el transport públic. Van pujar al N-12 a prop del centre comercial L'Illa a l'altura del carrer Numància amb destinació Esplugues de Llobregat.

Segons va relatar després de l'accident un dels nois, el grup de joves no va increpar en cap moment la conductora ni van protagonitzar cap acte vandàlic. Va admetre que cantaven sense fer “res de l'altre món” perquè estaven contents per la celebració; una versió diferent a la que va mantenir llavors l'empresa, que va remarcar l'actitud incívica i intimidant dels joves.

La dona, molesta pel soroll que feien i els càntics, els va advertir que haurien de baixar si no callaven i va arribar a amenaçar-los amb trucar a la policia, de manera que els nois, per evitar problemes, van decidir baixar del vehicle, van relatar després del succés.

Mentre sortien, una de les noies es va quedar encallada a les portes del bus i la víctima, Óscar M., va decidir reclamar la identificació a la conductora per posar una queixa, ja que considerava que havia tancat les portes a propòsit, com va mantenir el seu amic.

Segons la versió dels joves, una vegada fora del vehicle, el jove va perseguir uns instants l'autobús per demanar-li explicacions a la dona i va ser en aquell moment quan la conductora va maniobrar, va accelerar i va atropellar el noi, que es va quedar sota el cotxe i va morir.

L'empresa Mohn va sortir en defensa de la seva treballadora: va explicar que va iniciar la marxa per sortir de la parada on havia baixat el grup de joves i continuar el seu trajecte “amb prudència i escassa velocitat”, mirant que no hi hagués ningú abans d'arrencar.

Tot i això, tant les imatges que va enregistrar la càmera de videovigilància de l'autobús com l'atestat de la Guàrdia Urbana sostenien que la conductora no havia reduït la velocitat tot i que els joves estaven al voltant del bus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.