Societat

La vida social

Des de Ribes de Freser fins a Utah

L'esbart Eudald Coma i el Randellaires duran la cultura popular catalana a l'estat de Utah, als Estats Units, en el marc d'un prestigiós festival

Hi van per difondre la cultura, la llengua i la història del país

L'Esbart Eudald Coma de Ribes de Freser i els grup de música tradicional Randellaires del Ripollès han iniciat un seguit d'actes per recaptar diners i escurçar així els quilòmetres que hi ha entre Ribes i Utah (Estats Units), on han d'actuar aquest estiu. En concret, a l'Springville World Folkest del 30 de juliol al 4 d'agost. No hi van perquè sí. Més enllà d'actuar en un marc atractiu i de difondre la cultura catalana, hi van amb un esperit reivindicatiu, per fer saber al món, a aquell tros de món, que ells representen un país, amb una cultura, una llengua i una història pròpies. Ara, sota el lema Objectiu Utta, que també és una etiqueta al Twitter, ja han fet una calçotada popular i han posat a la venda una edició especial de cava. Esperen, però, poder escurçar d'una manera significativa la distància amb els Estats Units amb el concert anticrisi que faran dissabte, dia 31 de març, al pavelló de Ribes. En el Concert Anticrisi, #ObjectiuUtah hi participaran els ripollesos Stamps, Mecatxis i La Bella i las Bestias i Miquel del Roig i Kayo Malayo. Els preus són anticrisi, tant els de l'entrada, 8 i 10 euros amb consumició, com els de la barra. El Consell Comarcal posa a disposició dels qui no vulguin agafar el cotxe el servei d'autobús Anem de Festa, amb els horaris i punts de sortida habituals. Hi col·laboren també els patronats municipals de Cultura i d'Esports. El festival se celebrarà en un recinte amb aforament per a unes 3.000 persones i serà una oportunitat única per aa questa expedició de 35 persones per presentar la cultura catalana als Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La plantilla de la Policia Municipal augmenta amb set nous agents

Gavà

La biblioteca de Mollerussa busca 50 famílies amb infants a primària per promoure la lectura

mollerussa

Els paradistes tornen a obrir al mercat provisional de les Bòbiles

Martorell
Societat

Mor l’historiador i professor de Sant Josep, Pep “Reiala”

Mollerussa aprovarà ara un pressupost de 18,9 milions d’euros

Mollerussa

Campanya pel Tura per reduir el consum d’alcohol en els embarassos

OLOT
Societat

Mor Antoni Salord Febrer, conegut a Ciutadella com l’amo de Son Catlar

Detingut un camioner per circular amb la targeta del tacògraf del cap

CORNELLÀ DEL TERRI
Societat

Nou equipament a Barcelona per atendre el maltractament infantil a la llar

Barcelona