Festes populars i fires

L'ESCALA (Alt Empordà)

Viacrucis vivent

Amb el mar de fons

Unes 160 persones participen aquest Divendres Sant a l'Escala en el viacrucis vivent, una representació recuperada fa quatre anys per l'Associació Cultural El Rosetó i que des d'aleshores ha anat experimentant canvis en cadascuna de les edicions. Tot i que enguany manté les mateixes escenes que l'any passat, nou, hi ha alguna modificació dels punts on es fan els quadres per tal de millorar-ne la visibilitat al públic. Aquest és el cas de les Dones de l'Aigua i de les Injúries, que es desplacen a un punt amb més capacitat per als espectadors. El viacrucis començarà a les deu del vespre a la plaça de l'Església amb l'escena de la Sentència i recorrerà els carrers del nucli antic fins a acabar al mirador de la Mar d'en Manassa, a davant de mar, on s'escenificarà la Crucifixió. Les altres escenes són la Primera Caiguda de les Dones Pietoses –carrer Germans Masferrer–, el quadre de l'Aigua –carrer del Mar–, Segona Caiguda i la Verge Maria –plaça avi Xaxu–, les Injúries –carrer Maranges–, la Verònica –carrer Enric Serra–, Tercera Caiguda –carrer pintor Joan Massanet– i el Cirineu –carrer Joan Massanet.

6 d'abril. Inici a les 22.00 h a la plaça de l'Església.

I a Sant Hilari...

J.P.

Uns 250 actors participen al viacrucis vivent de Sant Hilari Sacalm, que té més de tres segles d'història. La presentació es farà el divendres a les set de la tarda a la plaça de l'Església. Dues hores més tard, darrere els jardins de Can Rovira, s'iniciarà la representació d'aquest acte tan popular que reuneix milers de visitants d'arreu de Catalunya –el 2010 la Generalitat va declarar-la festa patrimonial d'interès nacional (més informació a les planes 34 i 35).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.