Societat

Morella insta a la Generalitat a que deixe fer esport en la Fàbrica Giner

La Fundació Blasc d'Alagó, gestora del complex, ha fet saber la seua intenció d'abandonar el manteniment de les instal·lacions esportives

El ple de Morella ha aprovat una moció de l'equip de govern, amb els vots a favor del grup socialista i l'abstenció del popular, per a instar a la Generalitat Valenciana a què garantisca la pràctica d'esport en la Fàbrica Giner. L'administració autonòmica és la propietària del complex, que gestiona la Fundació Blasc d'Alagó. L'exigència del consistori arriba després que esta organització ha fet saber la seua intenció d'abandonar el manteniment de les instal·lacions esportives per problemes econòmics.

El complex compta amb un camp de futbol, una pista multiesportiva, unes instal·lacions per a la pràctica del tennis, la seu de la BTT, el parc multiaventura Saltapins, els edificis de les Escoles Esportives de Muntanya, l'alberg o l'hotel.

Cal recordar que la Fàbrica Giner es va construir a principis dels anys 90 i va ser l'Ajuntament de Morella el que es va fer càrrec de la gestió del complex. A finals d'esta dècada, la Generalitat Valenciana, va cedir la gestió a la Fundació Blasc d'Alagó.

A més de la realitat diària d'este complex, cal assenyalar que estes instal·lacions sempre han sigut objecte de grans projectes. La Generalitat Valenciana va presentar el projecte de construcció del Museu Dinomania (MUDIM) l'any 2006. Des de llavors, l'Ajuntament va col·laborar en que este projecte es convertira en una realitat i va haver de fer front a les despeses de tramitacions urbanístiques. Un altre dels projectes que es va quedar en l'aire va ser la construcció d'un Balneari, anunciat pel llavors president de la Diputació, Carlos Fabra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.