Societat

Joventut i reciclatge al “Silla Fashion Day”

La cultura de l'intercanvi torna al poble per segon any consecutiu

La Nau Jove acollirà el primer divendres de maig aquest mercat de roba jove

El pròxim 4 de maig es celebrarà a Silla la segona edició del “Silla Fashion Day”, el mercat d'intercanvi de roba jove que l'any passat va rebre el Premi Culturama a la Innovació en matèria de Joventut. Després del gran acolliment per part dels joves del poble i del reconeixement al treball i a les idees que integren joventut i reciclatge que va tindre aquesta iniciativa al març de 2011, el Departament de Joventut de l'Ajuntament de Silla torna a obrir les portes de la Nau Jove perquè enguany aquest mercat solidari tinga encara més “clients”.

Roba jove, de tendència, res de sabates, roba bruta, trencada o amb publicitat... açò és el que es demana als joves del poble per fer possible el “Silla Fashion Day”, per fomentar l'intercanvi i crear en la consciència col·lectiva l'argument de que “per renovar l'armari no és necessari la despesa d'una gran quantitat de diners ja que tot pot tindre una reutilització”. Ivan Serrador, uns dels organitzadors, fa èmfasi en la idea de que “allò que a tu ja no et serveix, por ser-li d'utilitat a un altre”.

El mecanisme d'aquest mercat altruista és molt simple. Des de fa uns dies està obert el termini perquè tots els joves que tinguen qualsevol peça de roba amb “destinació: el fem”, desvien la seua trajectòria i passen per la Nau Jove per canviar-lo per un tiquet. Eixe tiquet serà el val pel que el dia 4 de maig podran adquirir altra peça de roba que una altra persona haja portat. Parlem del que tota la vida s'ha conegut com “barata”. Abans l'intercanvi es feia per pura necessitat, es canviaven els serveis i els productes alimentaris. Ara, la cultura de l'intercanvi ja no està de moda, tot i això amb iniciatives com aquesta ens donem compte que també pot tindre molta utilitat al segle XXI.

L'any passat varen participar més de 50 persones i es varen intercanviar al voltant de 150 peces de roba. Enguany els organitzadors esperen igualar i superar aquestes dades, per això han decidit fer també un càsting obert al públic, al públic més jove de Silla. La selecció va realitzar-se la setmana passada a les instal·lacions de la Nau Jove i la imatge per als cartells que es repartiran i es penjaran per Silla ja està triada.

En aquesta iniciativa s'enllacen joventut i reciclatge, però també solidaritat perquè tota la roba que finalment no s'intercanvia, el Departament de Joventut la dóna a una ONG. L'any passat la vestimenta va anar a Caritas Silla i com diu Ivan Serrador “realment és una roda que no para mai, si la roba no es reutilitza per gent que acudeix al mercadet, es reutilitza per gent que acudeix a l'ONG”.

D'ací al 4 de maig poden sorgir noves idees que acompanyen al mercat d'intercanvi. En la seua primera edició al “Silla Fashion Day” també va haver un taller d'auto maquillatge i un altre de personal shopper. En aquest segon any potser faça presència la “customització”, la transformació de peces de roba mitjançant altres teixits o elements que d'altra manera no poden aprofitar-se. Tot això encara està en l'aire, pel moment la data i els objectius són el mes important, d'ací a un mes La Nau Jove obrirà les seues portes per rebre als clients més joves i conscienciats del poble i fer que la roba de segona mà passe al primer plànol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Un documental sobre la protesta de la SAFA, tret de sortida del Blanes Talen Fest

blanes

Denuncien una agència de viatges per una presumpta estafa en la venda de bitllets d’avió

MOLLET DEL VALLÈS

Més d’un centenar de treballadors recorden la cuinera assassinada a Mas d’Enric fa mig any

El Catllar

Comencen les obres d’apedaçat del ferm entre Bàscara i Sant Miquel de Fluvià

bàscara
societat

La Cursa de la Dona recupera el recorregut inicial i passa pel cor de la ciutat

girona
educació

Niubó prioritza la lluita contra l’assetjament escolar

barcelona
societat

Arantxa Calvera, nova directora de l’Agència Catalana de Turisme

barcelona
medi ambient

Sis municipis del Baix Llobregat i el Vallès Occidental incorporen ZBE locals per bastir la metropolitana

Cerdanyola del Vallès

La UNED amplia a Sant Feliu la xarxa del grau universitari d’Educació Infantil

SANT FELIU DE GUÍXOLS