Societat

Festes

La Fira Medieval d'Hostalric treu suc del castell

Comença demà i acaba diumenge amb un sopar per a 800 comensals

En la setzena edició de la Fira Medieval d'Hostalric el castell recuperarà el protagonisme d'altres anys, segons va explicar ahir la regidora de Cultura i Festes, Rita Saurí. El cost de la festa, que organitza l'Ajuntament, volta els 30.000 euros, segons Saurí, i no hi ha hagut retallades, tot i que s'ha buscat una gestió menys costosa, en part amb la contractació de l'empresa Drakonia, que farà tots els espectacles gratuïts a canvi de gestionar el mercat.

“Recuperem el castell per als artesans, espectacles de falconeria i de cavallers, i també per a activitats infantils”, va dir la regidora, que va recordar que en edicions anteriors s'optava per no ampliar la fira al castell per reduir despesa. “Necessites més vigilància, més neteja, molta despesa que no es veu”, va explicar. El castell, el cos de guàrdia, el fossat, la fortalesa, el portal de Barcelona, la via Romana, la torre del Convent o la cova de Relliguer seran protagonistes d'activitats com els tornejos d'arquers i cavalls, concerts i dansa medieval. Per accedir a tots els espais hi haurà un trenet turístic gratuït que pujarà fins al castell. El sopar medieval amb espectacle serà al pavelló el diumenge, amb la col·laboració de molts voluntaris del municipi, segons va destacar Saurí. Les activitats de la fira es poden consultar al web www.hostalric.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.