MARESME
Jornades Gastronòmiques de la Maduixa de la Vallalta
Reines del Maresme
La maduixa de la Vallalta és una de les fruites més preuades de l'horta del Maresme, una comarca reconeguda per la qualitat dels seus productes de la terra i per la bona promoció que n'ha sabut fer. Varietats com ara el pèsol de la floreta, la mongeta del ganxet, la cirera d'en Roca, juntament amb productes del mar com calamars, gambes i escamarlans i els vins de la DO Alella donen forma a un calendari farcit de cites gastronòmiques de qualitat. Un cop arribada la primavera, és el torn de les maduixes, que a partir de demà i fins a final del mes de maig ompliran les cartes d'una cinquantena de restaurants dels dotze municipis de la Vallalta on es produeix aquesta fruita, especialment apreciada per la seva dolçor i el color vermell intens.
Les maduixes formen part de tota l'oferta: entrants, plats principals i postres amb unes creacions que permeten apreciar la versatilitat del producte i la creativitat dels xefs de la comarca. Hi ha restaurants que ofereixen menús complets amb maduixes de la Vallalta i d'altres que inclouen en la seva carta plats elaborats especialment per a l'ocasió que es poden combinar amb altres especialitats.