Societat

Els Moros i Cristians prenen la vila d'Agullent

Totes les filades participen durant aquest cap de setmana i fins el 18 d'abril en els actes previstos

Les quatre filades cristianes i cinc mores d'Agullent seran les protagonistes a partir de demà dissabte, i fins el dimecres 18 d'abril, de les festes de Moros i Cristians que es celebren a aquesta localitat valldalbaidiana en honor a Sant Vicent Ferrer.

Enguany el bàndol moro està capitanejat per la filà Aben-baçols i el cristià per la filà Almogatens. El capità moro és Pedro Tortosa Cháfer, que comptarà com ambaixador amb el seu germà, Alfred Tortosa Cháfer i com a banderera a la seua dona, Mª Carmen Navarro.

L'almogaten, Ruben Ramos Francés serà el capità cristià, el seu ambaixador, Vicent Guerola Navarro, i el càrrec de banderera ha recaigut en Magdalena Sanchis Casanova.

Demà dissabte 14 d'abril tindrà lloc l'Entrada de Bandes i la Desfilada Humorística, diumenge a partir de les 17,30h l'Entrada, el dilluns 16 a les 20h la Processó, i el dimarts 17 d'abril les Ambaixades, essent la mora a les 12,30h i la cristiana, que significarà la rendició del castell i el fi de festa, a les 19h. El dimecres tindrà lloc l'esmorzar de confraternitat i la missa pels difunts, que posaran punt i final definitiu a les festes del 2012.

Cal recordar que el ple del mes de febrer de l'Ajuntament d'Agullent va sol·licitar davant la Conselleria de Turisme la declaració de les Festes de Moros i Cristians d'Agullent com a Festes d'Interés Local de la Comunitat Valenciana. La petició està pendent de ser resolta pel Consell, que és qui té la competència per atorgar el reconeixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.