Societat

Tarragonès

Brots verds, també entre llibres

Torredembarra impulsa l'espai anticrisi a la biblioteca municipal per tal d'unir esforços per oferir sortida a aturats i treballadors

S'oferiran cursos, orientació i debats sota l'òptica de l'optimisme i el cooperativisme

La lluita contra la crisi i l'atur ha d'anar més enllà de les cues a les saturades oficines d'ocupació. Com a mínim així ho ha vist la biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra, que des d'aquesta setmana ha decidit fer pinya amb diferents àrees de l'Ajuntament i crear el seu propi espai anticrisi per oferir una resposta al desànim des de “l'optimisme, la creativitat i la col·laboració”, segons explica la seva directora, Anna Merino. “Inspirant-nos en el famós film Los lunes al sol, hem decidit canviar la imatge dels aturats sense fer res per uns dilluns que siguin tot el contrari i que serveixin per posar-nos les piles”, detalla. En concret, dos dilluns de cada mes la biblioteca oferirà sessions d'aquest nou espai amb activitats que s'aniran adaptant a les necessitats dels interessats, que expressaran les seves preferències a través d'una enquesta d'inscripció. De moment, hi ha previstos cursos per aprendre a treure partit a les xarxes socials per trobar feina, xerrades per preparar habilitats bàsiques com ara fer una bona entrevista de feina, recomanacions de lectures per obrir-se noves perspectives i diversos debats per fomentar també el cooperativisme. “Donarem suport a les petites dificultats, tant d'aturats com de treballadors que busquen millorar. L'objectiu és entre tots ser capaços de convertir la crisi en una oportunitat”, sentencia la directora de la biblioteca.

Per posar en marxa aquesta iniciativa, la biblioteca comptarà amb una voluntària que vehicularà gran part del treball, a més del suport del servei de dinamització laboral de Torredembarra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.