Societat

Tanquem Cofrents alerta de les repetides avaries en els generadors dièsel de la central

Ho consideren una prova del deteriorament de les instal·lacions i en demanen el tancament

La plataforma Tanquem Cofrents, que agrupa els principals grups ecologistes i organitzacions civils, ha denunciat hui les “repetides avaries que durant aquest mes han patit els grups dièsel de la central nuclear de Cofrents.

La plataforma ha recordat que l'incident, fet públic hui –s'ha cremat la bobina d'un interruptor de l'equip auxiliar del generador dièsel III– , es produeix quan encara no fa ni tres setmanes que es va reconnectar el reactor a la xarxa elèctrica, després d'una parada no prevista d'una setmana per a arreglar una altra avaria en el circuit primari.

La plataforma ha recalat que els grups dièsel són essencials en cas de pèrdua d'alimentació elèctrica de les línies que venen de l'exterior, com va ocórrer el 2 d'abril, i ha manifestat que el “el patró d'avaries repetides en els generadors dièsel i unes altres que s'han produït en altres equips essencials és una prova més de la situació de deteriorament de la central, que ja ha complit el període de funcionament de 25 anys per al qual va ser dissenyada”.

Com a conclusió, la plataforma ha tornat a demanar el “tancament immediat i irreversible” d'aquesta central i de la resta de nuclears.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.