Societat

opinió

Primera pedra de Port Aventura

Va ser l'oportunitat de definir una oferta turística orientada a les famílies

El 27 d'abril de 1992 va canviar el curs de la història del municipi de Salou. Va tenir lloc un esdeveniment esperat que transformaria l'oferta turística i comercial de la nostra destinació fins al punt de dinamitzar-la i impulsar-la definitivament. En aquesta data es va col·locar la primera pedra del complex turístic de Port Aventura, el parc temàtic que donava el tret de sortida a la creació d'aquest tipus d'instal·lacions a tot Espanya i que desenvolupava un nou model de parc d'atraccions en sintonia amb una nova època.

L'acte de col·locació de la primera pedra tenia, doncs, un simbolisme especial. En aquell moment ja es podia percebre la transformació que tindria lloc al nostre municipi i que obria les portes a un nou model turístic. Per això recordo la il·lusió i les expectatives que es van viure en ser conscients d'iniciar una nova etapa. Port Aventura va ser inaugurada tres anys després d'aquella data. No es tractava només d'una gran inversió amb més de 825 hectàrees, sinó d'una oportunitat de créixer, definir i consolidar un model que es diferenciaria de la resta de destinacions per la seva polivalent oferta turística i lúdica orientada a les famílies. Es va anar definint progressivament la llavor que permetria convertir-nos en una de les principals destinacions de turisme familiar (DTF) d'Europa. Sense cap mena de dubte, Port Aventura va permetre dinamitzar i promoure l'activitat econòmica del territori.

El complex va dotar la nostra destinació amb una oferta complementària de primer ordre que ens ha diferenciat i situat en una situació privilegiada per desenvolupar la nostra activitat turística. L'estratègia de Salou s'ha vist afavorida de manera determinant a l'hora d'obrir nous mercats i segments. A més, Port Aventura va ser l'element definitiu per donar la confiança suficient al sector empresarial local i motivar-los a reinvertir en els seus productes i apostar per crear-ne de nous.

Es tracta d'una realitat, tal com demostra l'informe de l'Observatori de la Fundació d'Estudis Turístics de la Costa Daurada, on trobem repetidament Port Aventura entre els motius que més valora el visitant a l'hora de triar la destinació.

Aquest projecte va ser fruit d'una aposta que, tot i trobar esculls d'alguns governants, es va aconseguir tirar endavant amb la seguretat que aporta una visió lúcida del futur. Per això hem de celebrar aquests vint anys i felicitar-nos tots per la trajectòria desenvolupada i per haver apostat per una meta que hem assolit amb escreix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.