Societat

baix ebre

Roquetes renuncia als bous per la retallada econòmica

L'Ajuntament rebaixa a la meitat el pressupost anual de les festes

L'alcalde diu que la mesura és transitòria i que els correbous es reprendran tan bon punt ho permeti la conjuntura econòmica

Ni les protestes antitaurines ni cap reglament legal no ha posat fi als correbous a les Terres de l'Ebre. Però a Roquetes sí que es quedaran enguany sense aquest acte taurí tan tradicional a causa de la crisi econòmica. El patronat de festes de Roquetes ha decidit no celebrar cap correbou per la festa major del mes de juliol per falta de pressupost. Sí que es mantindran els deu dies de festes, però, a causa de la retallada pressupostària, hauran de renunciar als bous i altres actes populars gratuïts.

L'aportació econòmica anual de l'Ajuntament per finançar les festes serà enguany la meitat de la de fa dos anys. En concret, hi contribuirà amb 45.000 euros. Els actes amb bous duren normalment tres dies i tenen un cost de 15.000 euros aproximadament. Com a molts altres pobles de les Terres de l'Ebre, la tradició dels correbous ve d'antic. A les festes de Roquetes se celebren de forma ininterrompuda des dels anys vuitanta. Segons va explicar ahir a l'ACN l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas, el consistori ha hagut de retallar l'aportació al pressupost de la festa major –que gestiona l'organisme autònom del patronat de festes– a causa de l'actual situació econòmica. De fet, l'any passat ja es va rebaixar la contribució municipal, fet que, sumat a la retallada actual, fa insostenible el manteniment dels actes de carrer i gratuïts que s'inclouen en el programa de les festes. El correfoc podria ser un altre dels actes que caiguin de la programació. L'alcalde apuntava ahir a l'ACN que la decisió de suprimir els correbous es pren de manera transitòria i que les festes amb bous es reprendran tan bon punt ho permeti la conjuntura econòmica.

LA XIFRA

15.000
euros
costen aproximadament els actes amb bous que s'organitzen a les festes de Roquetes.

Els alcaldes debatran el reglament

El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, va anunciar ahir que la setmana que ve es convocarà una reunió amb els alcaldes de la zona per tractar sobre la llei i el reglament dels correbous. La imminent publicació del reglament dels correbous, que desplega la llei aprovada el 2010 i que blinda aquests actes taurins, ha revifat en els últims mesos la polèmica entre els aficionats i les protectores d'animals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Llargues cues per votar a la consulta popular sobre el futur del camp de golf

Matadepera
societat

L'Aeroport de Girona supera els 750.000 passatgers al primer semestre

vilobí d’onyar
societat

Noves troballes en el curs internacional d’arqueologia de la Ciutadella

roses
societat

Bagà crea dues rutes per conèixer els 6 búnquers de Coll de Pal

Bagà
salut

L’Hospital Santa Caterina reforma l’àrea d’esterilització

girona

Nissan revoluciona Fornells de la Selva amb les noves instal·lacions de Camps Motor

L’hort medieval del monestir de Pedralbes

La Universitat de Girona incrementa les dobles titulacions en l’oferta acadèmica del curs vinent

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR