Societat

societat

El suport a l'àrea d'art contemporani, al ple d'Olot

Es rebutja la moció per salvar del tancament les dues sales que hi estaven dedicades i evitar l'acomiadament del seu director

L'equip de govern al·lega únicament motius econòmics

El Col·lectiu de Suport Zer01, amb més d'un miler de firmes de suport, algunes de tan significades com per exemple la del nou director del MNAC, van reclamar directament ahir en el ple d'Olot la continuïtat de l'Àrea de Creació Contemporània, però no se'n van sortir. CiU i RCat, al govern, van votar en contra de la moció que presentaven i PxC es va abstenir. La resta de grups –ERC, el PP i el PSC– hi van donar suport. El govern local va decidir tancar aquesta àrea per motius econòmics i va acomiadar-ne el director, David Santaeulària, que ahir era al ple juntament amb els dos regidors de Cultura de l'etapa socialista, Pep Fargas i Anna Torrent, promotor del pla de cultura d'Olot que preveu la creació d'aquesta àrea i de la seva revisió, respectivament. La moció la va llegir l'activista cultural Domènec Moli i va rebatre els portaveus el mateix Fargas, com a membre de la plataforma. Fargas va remarcar que les mil firmes recollides no són contra l'Ajuntament, sinó que busquen el consens per afrontar el problema del tancament de les dues sales d'art contemporani d'Olot. Va insistir en la professionalitat de qui les va dirigir durant 15 anys, en la projecció exterior que tenien i va alertar que el tancament significa perdre la inversió important que s'hi ha fet i perdre la feina feta per posar en el mercat nous creadors, la majoria dels quals ara són reconeguts.

Pep Fargas va reclamar que s'explorés la via del novè centre, a la qual està oberta la Generalitat, i a incloure'l en la xarxa de sales d'art contemporani de Catalunya, que són subvencionades pel govern i que ara n'inclou vuit. “Volem salvar aquesta història”, va sentenciar.

LA FRASE

Sembla que contraposem motius econòmics amb motius ideològics. No anem contra la creació contemporània
Josep Berga

Només per motius econòmics

El regidor de Cultura, Josep Berga, va insistir que el motiu de tancar l'Àrea de Creació Contemporània és estrictament econòmic, i va dir que ells mai no han renegat de la seva trajectòria i que mantindran l'aposta per aquest tipus d'art reformulant l'ús de l'Espai Zer01 i de la Sala 15. Respecte a la via del novè centre de la xarxa de la Generalitat, va dir que hi treballen, però que, ara per ara, el Departament de Cultura no té dotació per subvencionar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.