Societat

maresme

Vilassar de Dalt anul·la part de les multes d'aparcament

L'alcalde accepta algunes de les al·legacions dels veïns que van ser sancionats sense avís previ per haver aparcat damunt les voreres

Xavier Godàs adverteix, però, que la permissivitat s'ha acabat

Solució salomònica la que ha aplicat l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs (GEVD), per tancar l'episodi de l'allau de multes que la policia va posar al gener als veïns que aparcaven damunt la vorera en carrers estrets del centre del poble. L'alcalde accepta part de les al·legacions presentades –les infraccions dels carrers Avi Riera, Balears i voltants imposades del 24 al 31 de gener– i retirarà una trentena de sancions amb l'argument que no es va informar prèviament els conductors. “Entenc que fins ara estacionar damunt les voreres en aquella zona s'havia tolerat, però això no pot eximir del compliment de la normativa”, explica l'alcalde, que repeteix que la seva decisió “només s'aplicarà en aquesta ocasió i de manera excepcional”.

La mesura, però, vindrà acompanyada de la creació en el ple del mes de maig d'un consell municipal de prevenció i seguretat que tindrà com a primera prioritat actualitzar l'ordenança municipal de circulació de vehicles i vianants, que data del 2004. “Tots hem de ser conscients que el nostre ha de ser un poble per a les persones i no pas per als vehicles”, assenyala, i reconeix que el creixement demogràfic del municipi dels últims vint anys no ha vingut acompanyat d'una correcta adaptació de la mobilitat. En aquest nou escenari, l'alcalde avança que s'obrirà el debat entre els tècnics i la ciutadania i que es buscaran solucions a l'evident falta d'aparcament, una de les raons que esgrimien els conductors multats. Pel que fa a l'actuació policial, molt criticada pels conductors sancionats, Xavier Godàs defensa “la professionalitat dels agents que van actuar contra una infracció real”.

LA XIFRA

28
multes
que es van posar en els carrers Avi Riera i Balears de Vilassar de Dalt del 24 al 31 de gener seran retirades.

Una plataforma de damnificats per la policia

Els afectats per les multes es van constituir en assemblea i van protagonitzar un seguit de protestes que van recollir en un vídeo i van traslladar a les xarxes socials. Els veïns entenien que la policia local havia traslladat al carrer les seves demandes salarials que no atenia l'Ajuntament i denunciaven “abús de poder” per part dels agents. Alguns conductors van ser multats més d'un cop aquells dies amb sancions d'uns 200 euros cadascuna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.