Societat

Morella presenta el gravat i el cartell oficial del 53é Sexenni

L'artista morellana, Pilar Dolz, ha realitzat l'obra que promocionarà la principal festa de la localitat que tindrà lloc entre el 16 i el 27 d'agost

El 53º Sexenni de Morella ja té el seu cartell oficial. Una imatge que remet als antics retaules gòtics i que unix la figura de la Mare de Déu de Vallivana i la silueta de Morella servirà per a promocionar la principal festa de la localitat. L'autora de l'obra ha sigut l'artista local Pilar Dolz i ésta part d'un gravat que ha elaborat i que estarà a la venda.

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència de l'artista, a més d'alguns representants institucionals com l'alcalde de Morella, Ximo Puig, el primer tinent d'alcalde, Rhamsés Ripollés, la regidora de turisme, Maria Rallo, o l'edil de festes, Amadeu Bordàs, i s'ha celebrat a les Sales Gòtiques del consistori local. Puig ha agraït “la col·laboració desinteressada” de Pilar Dolz i valorava de forma molt positiva que “una artista de la seua categoria i prestigi haja sigut la que elabore esta imatge oficial del 53º Sexenni”.

El gravat s'inspira en els antics cartells del segle XIX en els que apareixia la imatge de la Mare de Déu de Vallivana i Morella. Està elaborat amb colors òxids, que ens remet a eixa època i a antics retaules gòtics. El gravat s'ha adaptat en format de cartell, per a promocionar les festes del Sexenni.

D'altra banda, els veïns de Morella continuen treballant a fons perquè tots els carrers, danses o detalls de cada dia de la festa estiguen preparats. A més, les distintes agrupacions gremials continuen realitzant activitats lúdiques i culturals per als veïns de Morella. En la jornada d'avui, el protagonisme ha sigut per a la joventut, ja que han organitzat unes quantes activitats per als seus socis. Al matí, hi han hagut tallers i parcs de jocs infantils, a la vesprada, cine, i a la nit festa amb una orquestra i discomòbil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.