Societat

SEGURETAT

Cues a la Jonquera pels controls per foragitar violents

Uns 400 policies vigilen les fronteres gironines per la cimera del BCE

També hi ha controls a l'aeroport del Prat

La suspensió del tractat de Schengen, que permet la lliure circulació de persones de la Unió Europea, la mitjanit de divendres, a l'Estat espanyol va provocar ahir algunes cues de cotxes en passos fronters per carretera com el de la Jonquera (Alt Empordà).

Uns 400 agents de la Policía Nacional ja vigilen i fan controls als ocupants dels vehicles que creuen les fronteres gironines amb l'objectiu, diuen, d'evitar l'entrada de persones violentes o que vulguin boicotejar la cimera del Banc Central Europeu (BCE), que Barcelona acull del 2 al 4 de maig. El comissari de la Policía Nacional Jesús María Gómez va explicar ahir que les inspeccions als cotxes es realitzen “per detectar gent que pugui promoure disturbis”, a més de “confiscar objectes perillosos”.

Els controls preventius també s'han desplegat en estacions de tren, com ara l'estació de França de Barcelona, sobretot en l'arribada de trens de Milà, Zuric i París. A més a més, s'han fixat controls a l'aeroport del Prat de Llobregat i al de Vilobí d'Onyar (la Selva).

Des del moviment dels “indignats”, ara batejat 12M15M, es mofen del blindatge policial, ja que asseguren que ningú ha convocat cap mobilització per als dies de la cimera. Sí que ja han confirmat una concentració el dissabte 12 de maig, que volen allargar fins al 15, amb motiu del primer aniversari del moviment.

LA FRASE

L'objectiu és poder detectar antisistemes o gent que promogui disturbis i si porten objectes perillosos
Jesús María Gómez
comissari del cnp

LA DATA

04.05.12
Fins a les 24 hores
d'aquest dia es mantindrà tancat l'espai Schengen a l'Estat espanyol per seguretat.

L'operació sortida, tranquil·la

La sortida de vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona pel pont de l'1 de maig ahir va ser tranquil·la, tot i l'intens trànsit. Es preveu el desplaçament de 460.00 cotxes. Precisament, el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, va afirmar que l'abril “comença a tenir un comportament més normalitzat” pel que fa a la sinistralitat a les carreteres, després d'una arrencada negra, amb 69 morts, un 35% més que l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.